Morgen op weg naar de Filipijnen!

In september begon het allemaal op een housewarming. Iemand schoot me aan met een A4 waar op stond dat er mensen werden gezocht voor vrijwilligerswerk op de Filipijnen. Ik was meteen enthousiast. Mijn vriendinnen ook trouwens: "Ja dit is echt iets voor jou."

En zo zijn we ruim een maand verder. Over 12 uur vanaf nu ben ik ingechecked en klaar om die kant op te gaan. De koffers staan klaar. Of ik zenuwachtig ben? Nee: gezond gespannen. Maar ondertussen wel wat kriebels uiteraard!

Hoe zal het daar zijn... Hoe zal de groep zijn bestaande uit drie meiden en drie jongens.. Waar kom ik terecht? 

Mijn moeder kon me dit vertellen. Die had in haar groep 8 uitgebreid onderzoek gedaan op het digibord naar de Filipijnen. Er kwamen veel krottenwijken en modderstraten voorbij op Google Afbeeldingen. Ook een foto van een paard links op de weg, een soort tuctuc in het midden en moderne auto rechts. Mijn moeder wat geshockeerd, ik had het wel verwacht. Er zijn vrijwilligers nodig met een reden op die plek. 

Het bracht me meteen op een idee. Als ik terug ben, ga ik voor deze basischoolgroep een presentatie geven over mijn ervaringen. Ook kan ik de kids laten zien wat de verschillen zijn. Sterker nog... Groep 6,7 en 8 kan ik wel bij elkaar brengen voor de presentatie! Veel foto's zal ik dan ook maken om het hen extra goed uit te leggen. 

Nu maar even de koffers naar beneden halen, dat scheelt morgenvroeg weer tillen!

 

 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.