Week 3

Haai allemaal, hier weer een berichtje vanuit Afrika. Week 3 zit er al weer op, wat gaat de tijd toch snel! 

Maandag:

Maandag ochtend zijn we naar de clinic geweest, hier moesten we helpen met de intake van alle mensen die binnen komen. Dit houd in dat we van alle volwassenen de bloeddruk en gewicht moeten meten en op hun papieren moeten schrijven. En bij alle kinderen moeten tempraturen en wegen. Toen we er aan kwamen zat de hele clinic vol, maar toen wij aan de slag gingen werd de rij al snel korter. Erg leuk soms komen er kindjes van een paar dagen oud (zo schattig).

In de middag zijn we bij het vrijwilligershuis gebleven om te gaan plannen voor de hele week en de hele week daarna omdat we die maandag niet aanwezig zijn vanwege een uitstapje naar Mozambique. 

Dinsdag:

Dinsdag ochtend ben ik bij de crèche wezen kijken, ik had aangegeven dat ik hier wel benieuwd naar was dus vandaag is het zover. Toen we daar aan kwamen alle kinderen al aangerend. We zijn begonnen met het ontbijt hier hebben we bij geholpen. Daarna werd de groep gesplitst. De oudere kinderen gingen met de andere vrijwilligers mee om les te krijgen over de zintuigen en ik ben bij de jongste kindertjes gebleven om het abc en het tellen tot 10 te oefenen. Toen de ochtend voorbij was hebben we weer geholpen met het middag eten. Vorige week hebben we met zijn alle de letters van het alfabet gemaakt om op te hangen in de crèche, het is echt super leuk geworden!

In de middag ben ik weer mee geweest met de home base care, hier hebben we weer 3 mensen bezocht, dit keer waren het allemaal oude mensen die ons erg dankbaar waren. Ook zijn we bij een vrouw geweest die vorige week een CVA heeft gehad. Het was een erg forse vrouw die in haar hutje lag op een soort stoel ze is half zijdig verlamt, gelukkig kon ze nog wel praten. We zijn bij haar wezen kijken om te kijken wat we voor haar kunnen doen. Er worden hier namelijk geen oefeningen gedaan om te kunnen revalideren. Vanuit de organisatie zijn we gaan kijken hoe we dit aan moesten gaan pakken. Een andere collega heeft een fysiotherapeut gemaild voor advies, hier gaan we volgende week mee starten.

In de avond zijn we op hippo hunting geweest, met zijn alle rond touren door st. Lucia opzoek naar dieren. Helaas waren er weer geen hippo’s we hebben wel een krokodil gezien.

 Woensdag:

Heerlijk deze dag begint met een volle lading zon, het was heerlijk. Ik ben de dag weer begonnen met Home base care. We konden heerlijk bij iedereen buiten zitten op hun zelfgemaakte matjes. We hebben weer bloeddrukken gemeten, pijnstillers uitgedeeld en we hebben voedselpakketten uitgedeeld.

In de middag ben ik naar de gardens van African impact geweest. Hier moesten we onkruid wieden en we hebben heel veel bonen geplant.

In de avond ben ik naar reef and dune geweest om lekker even met thuis te skypen! 

Donderdag:

In de ochtend zijn we weer op pad gegaan met de home base care, we zijn weer bij verschillende mensen langs geweest. We zijn deze ochtend bij een oud stel geweest. Ze woonden in een soort “luxe” huisje en met luxe bedoel ik in Nederland onbewoonbaar. Het stel was al ruim 50 jaar getrouwd en deze man had maar een vrouw en zorgde erg goed voor haar ze is namelijk blind. (De mannen hier hebben vaak meerdere vrouwen, dat is gewoon in deze cultuur) Ze vertelde dat hun kleindochter af was gestudeerd op de high school op haar 21ste en dat ze daar een trofee voor kreeg  omdat ze dit gedaan had zonder kinderen te krijgen. Tienermoeders is hier een enorm groot probleem.

In de middag zouden we naar nutrition gaan maar Swhele onze zulu vrouw was ziek dus er moest even een andere oplossing komen. Dus we zijn eerst naar de kerk gegaan om verf te krabben omdat deze opgeknapt gaat worden en daarna hebben we nog 2 mensen van nutrition gedaan. Nutrition is het bijvoedingprogramma wat we verzorgen. Hier gaan we wekelijks bij mensen langs om bijvoeding te brengen en advies te geven. Ze worden iedere week gewogen en gemeten.  Bij sommige mensen gaat het erg goed, ze worden iedere week een stukje zwaarder en ze zien er echt gezonder uit.

In de avond hadden we vollunteer night, we hebben met zijn alle poker gespeeld.

Nou hadden we Woensdag goed nieuws, er is EINDELIJK een monteur geweest om de boiler te maken dus Jeah we hebben een warme douche, maar helaas we hebben te hard gejuicht we hebben allemaal 1x gedoucht en toen kwam er geen water meer uit de kraan. Heel St. Lucia heeft geen water omdat er ergens een pijp is gebroken! En aangezien ze hier erg vlot zijn moeten we maar afwachten wanneer we dat weer hebben. Dus al mijn geklaag over een koude douche neem ik terug, want geen water is nog erger! Dan merk je pas waar je het allemaal voor nodig hebt, om even je handen te wassen, je tanden te poetsen of de wc door te trekken, dat doen we nu dus ook maar met het zwembad water van ons groene vieze zwembad.

 Vrijdag:

In de ochtend zijn we eerst naar Home assistent geweest. We zijn begonnen om bij 2 mensen rolstoelen te brengen die gedoneerd zijn. De mensen waren er erg blij mee en zijn nu iets meer mobiel. Daarna zijn we naar de kliniek gegaan om medicatie op te halen en vervolgens bij iemand te gaan brengen die dit zelf niet kan. Als laatste zijn we bij een oudere dame geweest om het huis schoon te maken.

In de middag ben ik weer naar de Reading club geweest, het blijft super leuk om met de kinderen engels boekjes te lezen.

In de avond hebben we braai avond, dus de bbq ging aan. Daarna zijn we nog even naar reef en dune geweest om een drankje te doen. 

Zaterdag:

Vandaag is het dan eindelijk zover, het weekend tripje naar Mozambique! Het wekkertje staat om 5 uur want om 6 uur worden we opgehaald. Eerst rijden we een uurtje of 3 met af een toe een stop voor de wc of een mooi uitzicht, dan komen we aan bij het elephant park. Hier rijden we rond op zoek naar wilde dieren, als eerste zien we een giraffe. Toen gingen we naar een uitkijkpunt, hier stonden een stuk of 5 olifanten bij een watertje, het was een super mooi gezicht. Toen gingen we verder en hebben we nog 2 olifanten van dichtbij gezien. Daarna gingen we naar een hele hoge toren met heel mooi uitzicht over het hele gebied. Hierboven hebben we geluncht. Op de terug weg naar de uitgang kwamen we nog een leeuw tegen hij liep vlag voor onze auto langs. Na het elephant park wat het nog ongeveer een uurtje rijden naar de grens van Mozambique. Hier moesten we onze paspoorten laten zien en een visum kopen. Toen we alles dachten gehad te hebben kregen we nog een laatste controle. De auto papieren waren niet goed genoeg (dat hadden ze zelf even bedacht) dus na een kwartier onderhandelen mochten we eindelijk verder. Via een zandpad zijn we naar het plaatsje ponta du ouro een plaatsje vlak bij Kosi Bay. Het was een pittige route door het zand. Daar aangekomen zijn we naar ons verblijf gegaan. Het was een super leuke appartementje helemaal in beach style en met een soort van warme douche, dus we waren al lang blij. S’avonds zijn we lekker uit eten geweest bij Neptunus. Daarna zijn we vroeg naar bed gegaan omdat we de volgende dag weer om half 7 paraat moesten staan voor onze boot tocht. 

Zondag:

We stonden al vroeg op om op tijd te zijn voor ons uitstapje. We kregen eerst een uitleg video te zien, halverwege viel de stroom weg dus werd de rest gewoon uitgelegd. Ondertussen kwam de regen met bakken uit te lucht. Na de uitleg was het gelukkig droog maar nog wel flink bewolkt en koud. We werden eerst in een aanhanger naar het strand gebracht. Hier moesten we eerst helpen om de boot in het water te krijgen. Het is een soort grote rubberboot. Toen zijn we eerst een stuk de zee opgevaren. Het ging er erg wild aan toe. Gelukkig had ik me al voorbereid met pillen voor zeeziek want anders had ik het niet overleefd, aangezien ik nu ook al beroerd werd. De zee was best wild voor zo’n bootje. Na een poos varen en helaas nog niets gespot te hebben zijn we een stuk terug gegaan. Hier hebben we gesnorkeld, er waren wat visjes te zien, een paar witte maar ook hele mooie met paars en geel. Daarna gingen we weer terug maar op de terugweg kwamen we een super grote groep met dolfijnen tegen! We moesten ons gauw paraat maken om het water in te gaan. De eerste keer waren ze al gauw weg dus we moesten snel de boot weer in om ze te volgen. Toen we de 2de keer het water in gingen zwommen we midden in de groep! Toen ik naar onder keer kwamen er 4 dolfijnen vlak onder me door met een baby dolfijn, wauw ik heb gewoon met wilde dolfijnen in de zee gezwommen! Toen we weer terug waren op het strand zijn we weer terug gegaan naar het appartement, we waren allemaal heel erg moe en aan alle kanten bont en blauw van de boot. We hebben eerst een uur liggen slapen. In de middag zijn we tussen de buien door nog even naar de lokale markt geweest, in de avond zijn we weer bij neptunus uit eten geweest. Savonds vroeg naar bed. 

Maandag:

Vandaag gingen we iets later van start. Om 9 uur vertrokken we voor de 2de boot tocht. Dit keer hebben we toen we al een poos op zee waren walvissen gezien, het was een paar met een kleintje! Wat inmens groot zijn die beesten, we waren ongeveer op 20 meter afstand! Toen zijn we terug gegaan om nog even te snorkelen, dit keer heb ik niets kunnen zien omdat de zee erg wild was, nog erger als gister. Helaas lieten de dolfijnen het vandaag afweten maar wat een mooi weekend was het. Daarna zijn we in de auto gestapt en weer naar St. Lucia gereden. Hier kwamen we om 4 uur aan. Hier heb ik lekker uitgepakt en bij zitten komen! 

Pff lang verhaal dit keer! Hopelijk is het leuk om te lezen, ik schrijf het in ieder geval met veel plezier! Ik heb het hier nog steeds erg naar mijn zin en de weken vliegen voorbij, ik ben gewoon al over de helft van het vrijwilligers werk! Dus ik ga maar weer snel verder met genieten! Tot volgende week!

 

Groetjes!! 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of croos
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.