Blog #01 "Iets goeds doen voor de wereld"

Hallo Allemaal,

Dit word mijn eerste bericht op mijn blog. Ik zie er erg naar uit om meer te gaan vertellen over mijn trip naar de Filipijnen!

Ik zal eerst wat over mijzelf vertellen. Ik ben Chlóë. 20 jaar, en over een paar dagen alweer 21. Ik ben een persoon die altijd op zoek is naar verbetering en inspiratie. Soms vind ik het en soms ook niet. Mijn passie ligt in de muziek en vooral zingen.

De laatste tijd ben ik bezig met 'soulsearching'. Het woordenboek geeft aan: 'A penetrating examination of one's motives, convictions, and attitudes. '
Ikzelf zie het meer als een zoektocht naar mezelf en mijn uiteindelijke doel hier op aarde.

Daarom heb ik het besluit te nemen om naar een ver land te gaan en daar ter plekke mensen te helpen. Het liefst kinderen, omdat ik geloof dat zij de toekomst zijn.

Ik heb mij gericht tot het project 'KnK: Kokkyo Naki Kodomotachi' wat staat voor Children without Borders.
Dat is een organisatie die zich bezighoudt met kinderen met problemen. Dat zijn dus kinderen met een crimineel verleden, verlaten kinderen en kinderen met over het algemeen een slecht verleden.

Door mijn eigen ervaringen in het leven, kwam ik er achter dat zingen en muziek mij hielpen om ervaringen te verwerken. Ik zong bijvoorbeeld toen ik een klein meisje was altijd wat ik die dag had meegemaakt als ik 's avonds in bed lag. Denk dan aan 'Vandaag had de juf mij een sticker gegeven, want ik had mijn sommetjes goed gemaakt' en ik verzon dan zelf een melodie erop. Ook met traumatische ervaringen ging ik muziek luisteren waarin ik mijn eigen verhaal kon vinden, of waardoor ik tot rust kwam.

Deze manier van omgaan met emoties en trauma's zou ik graag willen meegeven aan de kinderen waarmee ik ga werken. Ik hoop dat ze dit hun hele leven kunnen gebruiken en het hun leven een stukje makkelijker maakt.

Binnenkort zal ik hier een liedje uploaden die ik ga maken voordat ik op reis ga. Als je vragen hebt stel ze gerust!

Liefs, Chlóë

Follow the author: Chloelouman
More contributions of WorldSupporter author: Chloelouman
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]