Eten bij Instock

Hoi allemaal!

Enige tijd geleden schreef ik al over de nieuwe pop-up store instock; een restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet door zelf met producten te koken die anders weggegooid zouden worden!

Afgelopen vrijdag was het zo ver en het was onwijs leuk! Instock is gevestigd op het westergasterrein in Amsterdam, in een hip gebouw met leuke details -zo dienen gebruikte jampotjes bijvoorbeeld als lampenkappen-. Het idee van instock werkt als volgt: elke ochtend om 8 uur rijden de werknemers naar de verschillende locaties in amsterdam (supermarkten maar ook lokale ondernemers voor vlees en vis), zo rond 12 uur hebben ze alles bij elkaar en stallen ze alles uit in de keuken voor de chef(s). Zij gaan er dan mee aan de slag en stellen een driegangen menu voor 20 euro op. Wij mochten smullen van gemarineerde vis met een mousse van bladgroenten (heeel lekker!), gepocheerde ei met gestoomde prei (best oke, maar ik hou niet zo van prei en eigeel) en als toetje hadden ze merengue, marshmellow, muesli en gebakken druiven (YUM!).

Op de site las ik dat een deel van de opbrengst naar voedselgerelateerde projecten gaat. Ik heb de bediening er naar gevraagd, maar die wisten niet precies hoe het zat (bijvoorbeeld wat is 'een deel van de opbrengst' en specifieker de projecten). Wel vertelden ze dat de resten van het restaurant worden gegeven aan een kinderboederij, die het gebruiken als voer voor de dieren (ik mag hopen het toetje niet haha ;))! en daarnaast hebben ze ook lesgegeven op scholen in de buurt over bewust omgaan met voedsel, om verspilling tegen te gaan.

Het is super mooi om te zien hoe een idee als dit in de praktijk wordt uitgevoerd. Het blijkt zo goed te werken dat het restaurant langer open mag blijven, dus wil ik jullie zeker aanraden om bij instock te gaan eten!! Voor mij is dit een goed voorbeeld van 'wereldsupporter' en ik denk dat veel mensen 20 euro over hebben om een avond uit te gaan om zo ook bij te dragen aan een betere wereld. Zelfs mijn vriend - normaal heel goed in verspillen - was verbaasd dat je zo lekker kunt eten met voedsel dat anders in de prullenbak zou belanden. Maar niet alleen instock hoeft het idee uit te voeren, zelf kun je natuurlijk ook heel leuk meedoen! Zo woon ik bijvoorbeeld met 8 anderen in huis en hebben we een gemeenschappelijke app. Als we producten over hebben die we zelf niet gebruiken sturen we elkaar een bericht, zodat een ander het eventueel kan gebruiken :)

Dus allemaal naar instock en laat je inspireren!

Follow the author: Elvira-Don
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Super leuk! Ik woon helaas

Super leuk! Ik woon helaas nogal ver van Amsterdam maar ik houd het zeker in gedachte voor mijn jaarlijkse stedentrip. Leuk dat ze zoiets in praktijk hebbgen gebracht :-)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1