Leuk stuk in Ede Stad

Leerlingen van het Marnix College naar Malawi

30-09-2014 12:31

LEZERSNIEUWS Door: Corine de Boer

0 reacties

Malawi, het warme hart van Afrika. Het land van de 'Big Five', een prachtige groene natuur en tropische temperaturen. Malawi, ook het land van extreme armoede, Malaria en HIV. 
Niet direct een logische keuze voor een schoolreis van het Marnix College, en toch ook weer wel. Het Marnix College staat voor culturele ontwikkeling en internationaliseren. Het is fantastisch dat leerlingen van het TVWO de kans krijgen om deze uitdaging aan te gaan, om zich in te zetten voor de medemens in Malawi.
Worldmapping is dé Nederlandse organisatie die jongerenexpedities naar ontwikkelingslanden organiseert. Zij dagen jongeren, tussen de 14 en 18 jaar, op deze manier uit hun grenzen te verleggen en hun horizon te verbreden. 
De expedities hebben als doel het kennis maken met de wereld van vandaag, met al haar haar kansen en mogelijkheden en de diversiteit van "ergens anders". Internationaliseren op zijn best. 
In oktober van vorig schooljaar hebben Worldmapping en MarnixTTO een voorlichtingsavond verzorgd voor de TVWO 3 leerlingen. Op deze avond vertelde Jetske van Worldmapping over de organisatie en jongeren, de zogenoemde 'Worldmappers' over hun ervaringen in Uganda, één van de andere bestemmingen. 
Na deze avond hebben 11 leerlingen zich aangemeld en deze leerlingen gaan in plaats van de internationale stage in klas 4 naar Malawi met Worldmapping. 
Samen met de leerlingen is er een intensieve voorbereiding geweest. De expeditieleiders hebben in februari van dit jaar in een voorbereidingsweekend veel teambuildingsactiviteiten gedaan en veel geleerd over het land en over het leiden van een expeditie. In augustus kwam daar nog een intensieve EHBO cursus en voorlichting over veiligheid bij. De leerlingen hebben in juli en september een hele zaterdag samen met de expeditieleiders en hun ouders alle ins en outs van deze reis besproken. 
En nu is het bijna zover, op 11 oktober vertrekt de groep voor 15 dagen naar Malawi. Ze gaan op verschillende projecten hun handen uit de mouwen steken. Badkamers bouwen, mais oogsten, voetballen met schoolkinderen, presentaties geven op de middelbare scholen, maar ook op safari in het National Park Liwonde, relaxen aan de oevers van Lake Malawi en Bawo spelen op de markt van Zomba. 
Ze zijn er klaar voor, ze gaan het avontuur tegemoet! 
Tionana!

Image
Follow the author: annebuizer
More contributions of WorldSupporter author: annebuizer
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]