MIjn Reis verslag

Ruim een jaar geleden is mijn avontuur begonnen, in het weekend van de “Ossefeesten” ontstond het idee om vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika te gaan doen.

Er volgde een jaar van acties organiseren samen met nog twee meiden ut Maasbree.  We hebben cartridges en oude telefoons verzameld, heel veel wafels en vogeltaarten verkocht. En tot maart was het spannend, kunnen we naar Zuid-Afrika?  Maar dankzij u hulp was het toen duidelijk : We gaan echt naar Zuid-Afrika! Daarvoor zijn we al onze sponsors ook heel dankbaar!

Afgelopen zomer van 26 juli tot 11 augustus naar Zuid-Afrika geweest, waar we onze droom waargemaakt hebben. Wij zijn naar verschillende projecten geweest waar we graag kort iets over willen vertellen.

We zijn naar Mother of Peace geweest, dit is een thuis voor zo’n 75 kinderen, van baby tot 21 jaar, die zijn verlaten, seksueel misbruikt zijn, geen ouders meer hebben of om een andere reden niet meer thuis kunnen wonen. De kinderen wonen in kleine huisjes, elk met een huismoeder die voor ze zorgt. In ieder huisje wonen 6 of 7 kinderen, jongens en meisjes van verschillende leeftijden door elkaar. Hier hebben we met alle kinderen kunnen spelen na een rondleiding over het terrein.

We hebben ook een aantal keren een bezoek gebracht aan Palm Tree. Dit is een klein opvanghuis waar 15 kinderen permanent wonen. Daarnaast runnen ze dagelijks een daycare centre en worden er baby’s opgevangen die voor adoptie zijn afgestaan. Hier zijn we twee dagen geweest en hebben we geholpen met schilderen, armbandjes maken, baby’s verzorgen en kinderen eten geven. Ook hebben we veel met alle kinderen gespeeld.

Bobbi Bear zet zich in voor seksueel misbruikte kinderen. De organisatie redt per jaar honderden kinderen, regelt medische zorg, begeleidt ze bij het verwerken van hun trauma, vangt ze op met tijdelijke huisvesting en begeleidt ze tijdens een rechtszaak. De kinderen zijn vaak niet ouder dan zes, en hebben allemaal een verschrikkelijk trauma te verwerken. Dit was zeker het heftigste project waar we zijn geweest. We hebben hier ook niet echt iets kunnen betekenen. We zijn wel twee keer naar hun Tree Clinic geweest. Hier hebben we spullen kunnen uitdelen en veel met de kinderen kunnen entertainen.

Ook zijn we nog naar The Farm geweest,  een weeshuis waar ruim 40 weeskinderen of kinderen, waarvan de ouders te arm zijn om voor de kinderen te zorgen, worden opgevangen. Door het opvangen, verzorgen en het geven van onderwijs bieden ze de mensen uit de community weer een perspectief. Hier hebben we geholpen met schilderen, banken lakken en spinazie poten.

Ook hebben we een bezoekje gebracht aan een Township. We werden verwelkomd met een gebruikelijke lunch. Daarna kregen we een rondleiding over het terrein, waar we een spel hebben gespeeld met een groepje kinderen die daar woonden en vervolgens voor ons gingen dansen.

Bijna op het einde van onze reis zijn we nog twee dagen naar Lesotho geweest, waar we kennis hebben gemaakt met de lokale cultuur. Toen we daar waren hebben we paardgereden door de bergen en een dorpje bezocht.

In onze vrije tijd hebben we marktjes bezocht, zijn we naar het strand geweest en op een de laatste dag zijn we op safari geweest.

Het was een reis om nooit te vergeten. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie support en bijdrage aan dit fantastische avontuur.

Image
Follow the author: Sabine Wijhers
More contributions of WorldSupporter author: Sabine Wijhers
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]