wiskunde les en een bezoekje aan het ziekenhuis

'Vandaag was weer een druk dagje, die voorbij ia gevlogen! Sochtends kwam ik aan op het centrum toen de andere vrijwilliger vroeg of ik zin had mee te gaan naar de winkels. Toevallig wilde ik nog op zoek naar voetbalballen en wat leuks voor de meiden. Dus ik liep gezellig mee. Helaas kon ik geen voetbalballen vinden, maar heb wel een aantal springtouwen voor de meiden gekocht :-).
Terug op het centrum was het alweer tijd voor m'n lessen. Ook mijn 14-jarige boyfriend was nog ziekjes en hing bij de schommel, dus gaf ik hem eerst wat aandacht voordat ik de andere jongen ophaalde voor de les. Wat blijft het mij toch een heerlijk gevoel geven als hij uiteindelijk zijn wiskunde sommen snapt en trots naar mij kijkt :-) Hij is al 17 jaar, maar zit nog op het niveau van grade 4 (à 8 jaar) omdat hij daarna nooit meer naar school is geweest... Hiervoor schaamt hij zich dan ook best, maar in de lessen heb ik z'n schaamte redelijk doorbroken. Want ook mijn Engels is niet perfect en dit sterkt hem. Ook wil hij heel graag mijn taal leren en na afloop van de les hb ik hem naast zijn biologie en wiskunde huiswerk ook wat Nederlands meegegeven ;-) hij vond het fantastisch en ik ben benieuwd of hij me morgen kan vragen hoe het gaat :p

Na de les wilde mn lieftallige boyfriend ook wat aandacht en heb ik met hem aan z'n wiskunde huiswerk gewerkt. Alle kids hebben deze week een boekwerk van stencils met wiskunde opgaven meegekregen die maandag af moeten zijn. Dit wordt nog wat aangezien ze donderdag tot zondag vakantie hebben vanwege nationale vrouwendag! '

'Na huiswerktijd vroeg Laura of ik met haar mee kon naar het ziekenhuis om Themba op te halen. De operatie was geslaagd en hij was voldoende aangesterkt om weer thuis te komen! Dus gingen we op weg met de auto en stuurde ik een sms naar mijn gastgezin dat ik naar het ziekenhuis moest en niet thuis zou eten. Laura en ik gingen namelijk erna gezellig samen ergens wat te eten halen.

In het ziekenhuis was het weer chaotisch.. Ten eerste wisten we niet waar hij in het ziekenhuis zou zijn, dus gingen we naar de afdeling waar we maandag met hem waren. Maar daar aangekomen bleek hij niet terug naar daar te zijn gebracht. We begaven ons naar een ander deel en ook daar wisten ze het niet. Dan maar zelf op zoek naar het mannelijke gedeelte ;-) om een beeld te schetsen, het ziekenhuis ziet eruit als een vervallen bouwval en de gangen zijn niet overdekt maar gewoon buitenom ;-) maar we hebben hem uiteindelijk gevonden! Beiden lachend roepend 'yeah! We found you!' verzorgde we meteen een smile op z'n gezicht! Na hem thuis te hebben gebracht en weer te worden bestormd door alle kids die vroegen of ik bij hen bleef slapen, zijn Laura en ik lekker ergens gaan eten.. '

Follow the author: Meiske4
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]