muziekles, de clinic en... bankjes!

Gisteren was ik er weer helemaal klaar voor om met de kids aan de slag te gaan. Samen met Nina zou ik muziekles geven en wilde we het liedje 'head, shoulders, knee and toe' zingen. Na lang wachten op de andere vrijwilliger die heel erg uitliep in haar lessen, is het ons uiteindelijk niet meer gelukt om de les te geven. We baalden en lieten de andere vrijwilliger weten dat we het niet leuk vinden als ze in onze tijd haar les laat uitlopen. Een kwartiertje of half uurtje oke, maar 3 uur lang achter elkaar lesgeven is geen doen voor de kids. Ze waren helemaal moe en hadden (logisch) geen energie meer. We besloten de les naar vandaag te verplaatsen.

Gisterochtend gingen we ook weer naar de kliniek, want een meisje had over haar hele lichaam een soort uitslag. De bultjes gingen open en zo kon ze het overdragen op de andere kinderen. Gelukkig duurde het deze keer minder lang in de kliniek. We hebben zelfs geregeld dat er morgen een dame langskomt op het centrum om te vertellen over de hygiene. Die is namelijk erg slecht en dat is waarschijnlijk de oorzaak van de uitslag. De dame gaat dan ook de hygiene op het centrum controleren.. Spannend! Op de terugweg van de kliniek kwamen we een jongen van het centrum tegen. Hij was op weg naar de kliniek en zag er heel verdrietig uit. Hij kwam vanuit school en was naar de kliniek gestuurd, helemaal in zn eentje! Ik besloot met hem mee te gaan en vroeg of hij dit fijn vond. Hij is natuurlijk al een 'grote' jongen voor hier, maar ik merkte dat hij het fijn vond. Ik begreep dat hij met voetballen op school een bal in zn nek/oor had gehad en nu erg pijn had binnenin zn oor en zn nek. Na weer de hele procedure in de kliniek te hebben doorlopen kreeg hij pijnstillers mee... Ik hoop echt dat het niet ernstiger is, want binnenin je oor kan er vanalles misgaan. Ik had hem wel gevraagd of hij zich niet duizelig voelde, ivm zn evenwichtsorgaan. Dit was gelukkig niet zo. Helaas heb ik verder geen medische kennis en moet ik maar vertrouwen op de zusters van de kliniek.
's Middags heb ik geholpen bij het wiskunde huiswerk van de jongens uit grade 7. Het was leuk de jongen zelfvertrouwen te geven, dat hij het al snel snapte zonder dat hij bij de les had kunnen zijn.

Vandaag was ook alweer een druk en productief dagje. Zo ben ik vanochtend bij een doe-het-zelf-winkel, gespecialiseerd in hout, langsgeweest. Ik wil namelijk uitzoeken of ik de bankjes op het centrum kan vervangen. Zometeen komt een medewerker kijken en de afmetingen meten, zodat hij mij een prijsopgave kan geven. Ik ben heel benieuwd en hou jullie hierover op de hoogte! Ook is er nu een elektricien op het centrum, die we via onze gastvader hebben geregeld. Hij loopt alles na en kan ons dan ook een prijsopgave geven van wat er gemaakt moet worden. De elektriciteit valt namelijk erg vaak uit en dit is erg lastig ivm koken. Het sponsorgeld kan in ieder geval hier heel goed worden uitgegeven :D.

Ik ga er weer een einde aan maken, want de kids zijn ondertussen weer terug van school. Zometeen komt de man langs voor de bankjes en ik hoop mij weer nuttig te kunnen maken bij het huiswerk :-).

Heeel veel liefs uit Malelane,
Joyce

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]