Eerste week op project

' Het was een indrukwekkende week. De dagen op het project zijn zwaar en heftig, maar ook helemaal super want de kids geven je zoveel liefde!
Zo zijn ze helemaal enthousiast over het kaartspel pesten en spelen we dat nu lekker vaak :P Monopoly is ook favoriet, maar helaas kan ik mijn eigen concentratie daar niet lang genoeg bij houde :$
Gister heb ik mijn activiteit uitgevoerd, en heb ik met een paar kids een Nederlands nummer gezongen! Het is het liedje 'op een onbewoond eiland' geworden. Heerlijk nummer toch :P Na enthousiast rondvragen hadden we een groep verzameld. Helaas haakte er al snel kids af, want tja we hebben nou eenmaal een lastig taaltje. De kids die het wel volhielden hadden een trotse bigsmile toen we samen het refrein zongen! Daarvoor doe ik het!'

' Morgen gaan we weer hard aan de slag op het project. Ik heb ondertussen al heel wat ideetjes voor het sponsorgeld dat ik heb ontvangen.. Zo zijn de bankjes op het project echt aan vervanging toe, want die zijn nu levensgevaarlijk voor de kids. De rugleuningen missen en er steken grote spijkers uit. De rugleuningen die er wel nog zijn zitten los en zelf op het zitvlak missen planken.. Hiervoor wil ik in Nelspruit (een plaatsje hier vlakbij) op onderzoek gaan. Daarnaast zijn er niet genoeg drinkbekers voor alle kinderen. Dit betekent dat als ze gaan ontbijten of lunchen en ze een kopje thee krijgen dat ze dan vechten om een beker. Zodra er iemand zijn thee op heeft staat er al een kind klaar om deze snel om te spoelen, zodat hij ook thee kan halen. Ik vind deze armoede niet nodig en wil morgen kijken hoeveel bekers ze nodig hebben om deze vervolgens te kopen. Naast de bekers zijn er geen borden en eten de kinderen uit blikken met scherpe randen! En zijn er niet genoeg bedden voor alle kinderen, waardoor er vaak twee kinderen in een bed liggen. Helaas kan ik niet alles regelen, maar ik ga kijken hoe ver ik kom :-) '

Liefs vanuit Malelane

Follow the author: Meiske4
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]