Mijn ontmoetingen met Filipino's

Magandang Tanghali (Goedemiddag), 

Ondertussen loop ik alweer 6 weken stage voor World Activity Philippines. 6 weken waarin ik al met veel verschillende projecten aan het werk ben en leuke dingen mag organiseren.

Gister had ik een meeting met 5 medewerkers van The Good Vibes Global Official een marketing/reclame bureau uit Makati (Metro Manila). Zij organiseren 15 en 16 oktober een Job Fair en WAP zal hier aanwezig zijn. Het was echt een hele leuke en gezellige meeting. Naast dat we alle praktische zaken hebben door genomen was er natuurlijk ook tijd voor een foto momentje (foto volgt zsm). Eén van de jongens uit de groep was erg verlegen en durfde eigenlijk niet met mij te praten omdat ik blank en blond ben. Ik merk het hier wel meer dat mensen verlegen zijn/ me niet aan durven spreken omdat ik blank ben want aan mijn lengte (1.55m) kan het toch echt niet liggen...

Vanmiddag kwamen er drie meisjes (12,12 en 13 jaar) langs in de art galerie waar ook het kantoor van WAP is. Na enige twijfel durfde één van de drie mij aan te spreken om vervolgens ruim een half uur te vertellen over de Filipijnen en vragen te stellen over Nederland. Ik heb van hen geleerd hoe de Filipijnse vlag in elkaar zit en waar de kleuren voor staan. Daarnaast hebben ze een lijst voor me gemaakt met zinnen en woorden in Tagalog die ik echt moet kennen. Van mahalkita (ik hou van jou) tot apoy (vuur), ik kan dus hard aan de studie. Morgen komen ze waarschijnlijk terug en dat staat mijn 1e 'tagalog-tentamen' gepland... ik ben benieuwd!

Ook de Smokey School Tour is een project waar ik mee bezig ben. Het wordt heel gaaf en ik kijk er naar uit om de Nederlandse vrijwilligers hier te verwelkomen.  Het programma zal divers zijn en de interactie met de Filipino's wordt vast gezellig. 

Paalam (Goodbye) Ingat (take care),

Kirsten

Follow the author: Kirsten
More contributions of WorldSupporter author: Kirsten
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]