Impact op familie en vrienden

Het beeld dat mijn moeder had van Afrika, is wel veranderd door mijn verhalen. Haar beeld bestond uit oorlogen, ziekte en dood, en zij was wat moedeloos over of dingen wel veranderd zouden kunnen worden. Mede door mijn positieve ervaringen die ik heb gehad met mensen, die ik ook verteld heb, is dat beeld wel veranderd. Toen ik vertelde dat mensen heel blij waren met hele kleine dingen, zoals helpen met wassen of binnenhalen van hun oogst maar ook dat ik tijd nam om hun verhaal aan te horen, was het beeld van mijn moeder veranderd.  Ook door de films en foto’s die we gemaakt hebben is het beeld van hoe Afrika is veranderd.

Ik denk ook dat ik mijn vrienden en vriendinnen een klein beetje heb kunnen veranderen. Op school wordt er veel geklaagd over lessen, leraren en huiswerk. Dat deed ik voor de reis ook, maar in de tijd dat ik in Malawi was heb ik geleerd dat het niet vanzelfsprekend is dat je naar school kan. Niet iedereen kon daar naar school, en zonder school heb je geen toekomst. Hierdoor realiseerde ik mij dat ik heel blij moet zijn dat ik überhaupt naar school kan en hierdoor een goede opleiding kan volgen en een mooie toekomst kan krijgen.  

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Karlijnstokkers
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
3
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd