Nederland gaat groen!

In mijn vorige blog heb ik geschreven over milieu en duurzaamheid in Malawi. Nederland is op dit gebied in alle fronten het tegenovergestelde als Malawi. Waar malawi geen aandacht schenkt aan het verzamelen van afval en afvalscheiding is daar in Nederland juist wel veel aandacht voor. Ook wordt er in Nederland geld besteed aan duurzaamheidsprojecten. In Malawi gaat het geld vaak eerst naar de andere dingen in het land die het hardst nodig zijn.

Maar kijk ook naar de andere kant. In Malawi rijden weinig auto's, is er weinig elektriciteitgebruik en op deze manieren dus weinig vervuiling. Ook dit staat in tegenstelling tot Nederland. In Nederland rijden ontzettend veel auto's en gebruiken (en verbruiken!) we ontzettend veel elektriciteit. De redenen voor de verschillen tussen Nederland en Malawi op dit gebied liggen in de welvaart. 

Maar ook in Nederland is er nog veel verbetering nodig en ook zeker wel mogelijk. Ik denk dat het ten eerste heel belangrijk is om alle mensen bewust te laten worden van het milieu en de consequenties van hun acties. Dit begint al op school. Leer de kinderen over de opwarming van de aarde, afval in de natuur en afval scheiding.

Daarnaast moeten we zoveel mogelijk over op alternatieve groene energiebronnen. Naast dat deze goed zijn voor het milieu, zijn er veel ook nog eens onuitputtelijk (denk aan windenergie). Dit in tegenstelling tot de olie en fossiele brandstoffen die wel op aan het raken zijn.

Genoeg nog te verbeteren dus! Gelukkig is er wel aandacht voor en ik hoop dat we als land hier nog grote sprongen vooruit in kunnen maken!

Follow the author: eefjekt
More contributions of WorldSupporter author: eefjekt
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]