Malawiaans milieu

Hee bloglezers! Hier ben ik weer :) dit keer wil ik jullie aandacht trekken voor het milieu in Malawi. 

Als je in Malawi om je heen kijkt, zie je een prachtige natuur, met ernorme bomen, ruwe stroompjes en grote velden. En als je dan inzoomt zie je overal afval: plastic zakjes, blikjes, en ander afval gewoon midden in de natuur. Het Malawiaanse idee van afval recycling is een gat graven en daar alles in dumpen tot het vol zit. Dan graaf je een ander gat en stop je daar het afval in. Niet echt wat je milieuvriendelijk noemt. 

Het komt niet alleen in Malawi voor: heel veel derdewereld landen hebben zo veel serieuze problemen dat hun milieu een luxeprobleem lijkt. Ik denk echter dat dit beter kan: als je mensen in landen zoals Malawi voorlicht over afval scheiden, en inversteert in fabrieken om te recyclen, kan je goedkoop nieuwe producten maken voor mensen die niets genoeg geld hebben om het normaal te kopen. 

Ook zijn landen zoals Malawi, met een prachtige natuur, veel aantrekkelijker voor betalende toeristen als ze niet zo vervuild zijn. Goede redenen dus om wat aandacht aan de vervuiling te geven! 

Follow the author: anneloescornel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]