De rijstvelden

De rijstvelden !

De Filippijnen staan bekent om zijn mooie stranden, lieve mensen en prachtige rijstvelden. Dit klopt allemaal, het is er geweldig!!
Als we langs de rijstvelden rijden is dat een hele ervaring, de terrassen die gemaakt worden zien er adembenemend uit. Maar als we dichterbij gaan kijken zien we hoe hard deze mensen moeten werken om dit allemaal voor elkaar te krijgen. De hele dag staan mensen krom om de zaadjes te planten en dan als ze groot genoeg zijn te verplaatsen om ze meer ruimte te geven. Als de plantjes dan eindelijk rijst produceren komt het knippen drogen en verkopen nog. Hier zijn ze in totaal meer dan een week mee bezig met het hele gezin en verdienen dan een euro! De buffel die ze helpt met het omploegen van het land mag van mij ook wel eens met pensioen want die kan bijna niet meer lopen, net als de volwassen die al vanaf jongs af aan in dit rijstveld staan. Voor mij de reden om voortaan fairtrade rijst te kopen.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of dvesseur
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.