Milleniumdoel 7: duurzaamheid in Nederland

Heee,

Een paar dagen geleden heb ik een blog geschreven over de duurzaamheid in Malawi waar ik 5 maanden geleden 2 weken naar toe ben geweest. Maar Hoe zit het met de duurzaamheid in Nederland???
In Nederland heb je allerlei middelen om van alles te kunnen doen, dat is natuurlijk heel anders dan in Malawi. Wij hebben auto's waarmee wij overal heengaan, ook hebben wij allerlei machines en fabrieken in ons land die veel CO2 uitstoten en bij ons in huis wordt ook veel elektriciteit verbruikt. Maar al die dingen die ik net heb genoemd zijn erg slecht voor het mileu en dus absoluut niet duurzaam!!!!  Om ervoor te zorgen dat we toch duurzaam bezig zijn kunnen wij meer de fiets pakken i.p.v. die auto (is ook nog eens goed voor de gezondheid) en we kunnen minder milieu-onvriendelijke apparaten gebruiken in huis.

(zoals; doe i.p.v. de verwarming aan een deken om, doe niet onnodig de lampen aan, laat de tv niet aan als je ergens anders mee bezig bent, gebruik de wasmachine en de droger niet elke dag maar bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week en gooi je eten niet weg als je het nog bewaren kunt voor morgen:)).

En er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om duurzamer te leven maar dit zijn sowieso de belangrijkste.

Denk dus bewuster na en wees tevreden met wat je hebt!

Contributions

Blog of Isabelle Heij
Content
Image
Statistics
0
Selected Categories
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Main Category
Support & Inspire
Language
Nederlands