Elektriciteit wanneer je maar wilt

 

In Malawi is het gebruik van elektriciteit nog niet enorm. Het komt wel steeds meer op gang, wat eigenlijk ook niet weg te denken is, in een wereld vol elektronica. 

Samen met 4 andere meiden hebben wij een 'watertoren' ontworpen, zo genaamd; 'The friendly battery'. Hiermee hadden wij een nationale en internationale prijs gewonnen en mochten we naar Brazilië.

'The friendly battery' is , zoals de naam ook al zegt, een milieuvriendelijke batterij. In ons ontwerp gebruiken wij zonnepanelen omdat deze erg milieuvriendelijk zijn. Als je de energie die daarbij vrij komt op wilt slaan, moet je gebruik maken van batterijen, alleen deze zijn niet zo milieuvriendelijk. Daarom maken wij gebruik van zwaartekracht. 
 

Aangezien Malawi voor de helft bestaat uit water, kan ons project daar goed van pas komen. Overdag wordt het water omhoog gepompt d.m.v. de zonnepanelen en wordt in een bak bewaart zolang je wil. Als men elektriciteit nodig heeft, kan men het water naar beneden laten stromen door een klepje open te maken, het water stroomt door een dynamo en zo heb je elektriciteit. 

Dit ontwerp kan goed worden toegepast in landen zoals Malawi maar ook in landen waar men veel last heeft van stroomuitval, zodat zij deze toren als 'back-up' kunnen gebruiken.

Contributions

Blog of Sophie Kooij
Content
Statistics
0
Selected Categories
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Main Category
Support & Inspire
Language
Nederlands