Een schoner milieu in Malawi

In de periode dat ik in Malawi was ben ik er achter gekomen dat een schoner milieu niet de prioriteit was . dit is natuurlijk goed te begrijpen, want er zijn nog veel andere belangrijkere dingen die echt beter moeten. Zoals betere hygiëne, meer veelzijdig voedsel en onderwijs voor iedereen.

Een voorbeeld van wat er qua een schoner milieu beter kan in Malawi is hoe ze met afval omgaan. Bij elk huisje hebben ze een groot gat gegraven waar ze al het afval ingooien. Na een tijdje is dit gat natuurlijk vol. Nadat het vol is steken ze de stapel afval aan en laten ze het afval verbranden, daarna gooien ze het gat dicht en graven ze twee meter verder op een nieuw gat. Dit is in eerste instantie niet heel efficiënt maar het is ook nog eens erg slecht voor het milieu. Bij het verbranden van afval ontstaat er namelijk ook veel schadelijk stoffen. Als er in Nederland afval wordt verbrand zijn de verbrandingsinstallaties uitgerust met uitgebreide rookgaszuiveringen. In Malawi hebben ze daar simpelweg niet het geld voor. En ander probleem is ook dat er veel afval gewoon langs de kant van de weg wordt gedumpt, een groot deel van dit afval zal op den duur verteren maar niet alles verteerd. Plastic is een voorbeeld van dat soort afval, dit konden we goed merken in Malawi. Overal langs de kant van de weg lag afval in de vorm van plastic.

Er is nog een lange weg te gaan om het milieu in Malawi schoner te maken, maar elke stap in die richting is er één. Men kan bijvoorbeeld afval gaan scheiden en bepaald soort afval hergebruiken. Of het nutteloze afval verbranden en hierdoor elektriciteit opwekken. Zo krijg  je er ook nog wat voor terug, een win-win situatie dus!

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Karlijnstokkers
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd