Presentatie Worldmapping & Brazilië

Afgelopen woensdag 24 september was het zover, mijn presentatie over Worldmapping en Brazilië. Allereerst ging ik ’s middags samen met mijn moeder Marcus Assis ophalen. Marcus is een Braziliaan, die voor 2 weken naar Nederland is gekomen, om onder andere zijn  Nederlandse vrienden op te zoeken. Hij woont in Nitéroi, een voorstad van Rio de Janeiro, en tijdens mijn twee weken in Brazilië heb ik met de groep 5 nachten in tentjes op zijn camping (lees:  achtertuin) geslapen. Het was in eerste instantie de bedoeling dat zijn dochter Ananda en zijn vrouw Rejane ook mee zouden komen, zij kwamen een week later in Nederland aan dan Marcus, maar zouden wel de presentatie bij kunnen wonen. Helaas ging hun vliegtuig de maandag ervoor niet vanwege de staking van Air France en daarom konden zij niet bij de presentatie zijn.

Toen we Marcus van het station in Groningen hadden opgepikt reden we naar mijn school, waar alles al klaar stond voor de presentatie. Nadat Marcus kennisgemaakt had met de adjunct-directrice van onze school, die ook bij de presentatie aanwezig was,  stroomde de kantine vol met ongeveer 150 leerlingen uit 5 en 6 vwo en een aantal geïnteresseerde leraren. Zodra iedereen plaats had genomen startten HongYu en ik het allereerste onderdeel van de presentatie, een filmpje van het ‘Miniature Earth Project’  waarin de ongelijkheden op deze wereld naar voren komen.  Na het filmpje was de zaal muisstil, je kon goed merken dat het een grote indruk op iedereen achter liet.

Hierna gingen we verder met het vertellen over de organisatie worldmapping en HongYu en ik sloten af met het vertellen over onze reis naar Brazilië, wat we deden aan de hand van ongeveer 60 foto’s.

Vervolgens was Marcus aan de beurt, hij vertelde (in het engels) over zichzelf, zijn werk, het schoolsysteem in Brazilië en over zijn carrière in de sport. Als laatste konden de leerlingen vragen stellen aan ons en aan Marcus en ze konden flyers en informatieboekjes van Worldmapping ophalen.  Er waren meerdere leerlingen die wel interesse hadden in de worldmapping reizen!

Na de presentatie hebben we Marcus een rondleiding door de school gegeven. We gingen  langs bij de docentenkamer, de studieruimte, de biologie, scheikunde en natuurkunde afdeling en de O&O en de tekenlokalen. We namen een kijkje bij een les Latijn en een les Nederlands. En toen we langs gingen bij de muziekles van een brugklas voerden ze zelfs een mini concert voor ons. Als laatste gingen we even kijken bij de gymlokalen, dat vond Marcus natuurlijk het allerleukste, want hij houd zelf ontzettend van sport.

Hierna kwam mijn moeder Marcus, HongYu en mij weer ophalen en bracht ons naar mijn huis, waar we koffie dronken en een heerlijk zelfgemaakt oer-Hollands plakje cake aten. Aan de keukentafel hebben we een hele tijd met Marcus gesproken, bijgepraat zou je wel kunnen zeggen. Daarna gingen we even langs het werk van mijn vader om vervolgens door te rijden naar Groningen waar we hem weer hebben afgezet.

De presentatie ging goed en het was erg leuk om Marcus weer te zien, die net als ik van de dag heeft genoten.

 

Hieronder staan een paar foto's die je een kleine impressie geven van de presentatie en de dag. Daarnaast heb ik een video met een klein stukje van het verhaal van Marcus er bij gezet. 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Daphne Hilde Klerk
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
4
Selected Categories