Wereldsupporter song

Zelf heb ik geen Wereldsupporter song gemaakt omdat ik hier helaas niet aan toe ben gekomen, daarom heb ik gekozen voor lokale artiesten! Ik heb voor Kinderkoor Mwangaza gekozen.

Mwangaza is een inspirerende groep hoopvol en getalenteerde kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. Het woord ‘Mwangaza; komt uit het Swahili en betekent: ‘stralend licht’. En dat doen ze zeker, de kinderen van het koor! En dat is bijzonder als je de verhalen van de kinderen uit Oeganda leert kennen. In Oeganda leven namelijk veel gezinnen in grote armoede. Kinderen zijn vaak op zichzelf aangewezen zonder hoop op een toekomst. Naar school gaan, toegang tot medicijnen, kleding en basislevensbehoeften als eten zijn helaas een luxe die voor veel kinderen, zonder hulp, onbereikbaar is.

Elk optreden is een kans om het hartverscheurende verhaal van armoede en wanhoop een speciale boodschap  te vertellen, van hoop te delen door middel van originele Oegandese zang en dans. In het proces, de kinderen proberen om het bewustzijn van en de middelen voor de kerken, scholen, weeshuizen, medische klinieken en kind sponsoring die zijn vastgesteld door Africa Renewal Ministries verhogen.

Elke tournee dat kans om een hopeloos heden om te buigen tot een hoopvolle toekomst. Maar de kinderen van het koor getuigen met hun muziek ook van hun persoonlijke Hoop: Jezus Christus. Het rotsvaste vertrouwen van de Oegandese ambassadeurs in God, raakt keer op keer vele harten.

Uganda Child Care Foundation heeft ze de afgelopen jaren al 4 keer naar Nederland gehaald voor een onvergetelijke tournee. Elke tournee krijgt een nieuwe groep kinderen de gelegenheid om in onze cultuur het verschil te maken door middel van hun muziek & dans.

Voor verder informatie over Mwangaza en Uganda Child Care Foundation kijk op: http://www.uccf.nl/nieuw/index.php

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MaartjeLaat
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
8
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.