De mensen om mij heen

Wauw, wat was mijn reis naar Uganda geweldig en wat denk ik er nog vaak aan! Ik mis het zo, de geurtjes, het eten, de school, onze reisgroep en de gezelligheid en gesprekken die het met zich meebracht en bovenal de mensen die ik daar heb leren kennen. Vorige week is onze reisleidster Samantha getrouwd en wat had ik daar graag bij willen zijn zeg! Had ik haar maar even kunnen feliciteren in het echt, haar een dikke knuffel kunnen geven en haar geweldige echtgenoot waar ze het zo vaak over had kunnen ontmoeten. Kon ik maar weer even met Sunday, onze chauffeur, lachen en meezingen in het busje met de liedjes op de radio. Helaas, moet dit nu via facebook maar gelukkig kán dit ook via facebook. Ook de kinderen van de school mis ik erg en ik wil ze heel graag dingen leren en ze vertellen wat ze mij allemaal hebben geleerd en hoe ze me geïnspireerd hebben. Voor nu moet ik het doen met mijn mooie fotoalbum en de prachtige herinneringen die ik van mijn reis heb.

Maar goed, de titel van dit blog is niet: 'hoe ik denk en kijk ik terug aan/op mijn reis naar Uganda' maar 'De mensen om mij heen.' Want ja, de verhalen van mijn reis heb ik natuurlijk aan zoveel mensen verteld! En ja, ook sommige van die mensen zijn een beetje veranderd. Willen graag ook zo'n soort reis maken of hebben zelfs al zoiets gedaan. Zo heb ik een vriendin die het altijd al leuk leek om op ontwikkelingsreis te gaan en is afgelopen zomer naar Roemenië en Hongarije geweest om te helpen bij de zigeuners, heel anders maar toch ook een beetje hetzelfde. Ze was zo enthousiast door mijn verhalen dat ze niet kon wachten op haar reis en nu wil zij ook nog een keertje heel graag naar Afrika.

Bij mijn beste vriendin weet ik zeker dat mijn reis haar ook een beetje heeft veranderd, omdat mijn reis tegelijk ook haar reis was. We zijn samen met nog een groepje naar Uganda geweest. Dan fietsen we door de stad en kijken we elkaar aan 'wow, dit ruikt naar Uganda' of 'Huh? Die lijkt op Samantha!' enzovoorts. Ja, het was zeker weten een reis die mij en tegelijk mensen om mij heen (een beetje) heeft veranderd!

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Doriekejvl
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
569