Een beter klimaat, ook voor Uganda? (opdr. A1)

In Nederland (en het grootste deel van Europa) weten we het allemaal zo goed, de aarde warmt op, de ijskappen smelten, sommige diersoorten sterven uit en ga nog maar door.. De oplossing hebben we nog niet precies maar wat er aan de hand is wel. En het grootste probleem zijn wij zelf, we weten precies waarom de aarde opwarmt, door onze auto's, door het fast food dat we eten etc. 

In Uganda zullen er veel mensen zijn die ook weten dat er sprake is van een versterkt broeikaseffect, maar lang niet iedereen. In een paar van de community's waar ik ben geweest konden de meeste mensen geen eens Engels en waren niet in staat het lokale en nationale nieuws te volgen. Laat staan dat ze het internationale 'nieuws' over de opwarming van de aarde kunnen volgen. 

Er wordt lang niet altijd goed omgegaan met het milieu in Uganda, maar kunnen zij hier wel iets aan doen? Ze hebben niet veel andere mogelijkheden om van afval af te komen dan het te verbranden, wij weten allemaal dat plastic verbranden ontzettend slecht is, maar doen ze dit daar niet dan hebben ze binnen mum van tijd veel (roof)dieren bij hun huis. Ook weten veel Ugandezen gewoon niets van de opwarming van de aarde. Ik vind dat ze hier meer van moeten leren, dat dit ze verteld wordt. Maar met alleen vertellen schieten zij en wij niks mee op. Zij blijven toch wel afval verbranden. Dus moet er iets gedaan worden, een vuilnis ophaaldienst zou geweldig zijn.

Niet alleen in Uganda moet iets gedaan worden, laten we hier thuis beginnen, want deze wereld is van iedereen!

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Doriekejvl
Comments, Compliments & Kudos

Goed punt. Want meer

Goed punt. Want meer wetenschap over de opwarming van de aarde leidt zeker niet een op een tot gedragsverandering en beter omgaan met het milieu. 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
532 1