September

1 september 2014, mijn allereerste schooldag op een nieuwe school, met nieuwe mensen, om te beginnen aan een nieuwe opleiding. Nu, bijna een maand verder, kijk ik terug op een hele leuke, leerzame maand. Ik ben alweer hard aan de studie en het bevalt me goed!

Ik ben begonnen aan de opleiding hbo-verpleegkunde en als keuzevak heb ik interculturele verpleegkunde. Dit gaat meer over verschillen in culturen dan echt het verplegen van mensen met verschillende culturen. Het is niet zozeer de cultuur van bijvoorbeeld Afrika vs. de cultuur van Nederland, maar het kijken naar je eigen cultuur. Ik denk dat het heel belangrijk is om je goed je cultuur te realiseren, dat het goed is om te kijken naar je eigen cultuur door de ogen van buitenstaanders, want alleen hierdoor snap je anderen en jezelf beter.

Steeds meer begin ik te beseffen hoe anders wij zijn in de ogen van de mensen in Uganda, waar we geweest zijn. We waren relatief lange, witte mensen die zo anders met elkaar omgingen dan zij daar met elkaar omgaan. We gingen zo anders met spullen om, met vreemden en met eten&drinken. 

Ja, in september 2014 begon een hele nieuwe fase van mijn leven, maar ik vind het heerlijk.

Follow the author: Doriekejvl
More contributions of WorldSupporter author: Doriekejvl
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wat leuk om te lezen Dorieke

Wat leuk om te lezen Dorieke dat je interculturele verpleegkunde kunt volgen binnen jouw opleiding! Zeker heel relevant en fijn dat je ervaring in Uganda je hierin kan helpen. 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1