Druk én wereldsupporteren, hoe doe je dat?

"Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan." We zijn altijd onderweg, bezig, druk en steeds wordt er meer van ons verwacht. En dan is er nog wereldsupporter die aan ons vraagt om een planning te maken voor al onze plannen de komende tijd en deze te delen in een blog. Ik denk erover na, ik laat me inspireren en uiteindelijk houd ik het weer af. Waarom doe ik dat nu? Ik vind het toch leuk, ik wil me toch graag inzetten? 

        Als ik het druk heb voelt alles wat ik inplan als moeten, ook de hele leuke dingen. Ik wil me graag opgeven om te collecteren, als vrijwilliger bij een goed doel en bij de kindertelefoon. Ik wil weer vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland, ik wil reizen, ik wil de wereld ontdekken, fairtrade boodschappen halen en alles wat ik in huis heb vervangen voor duurzame producten. Maar helaas.... Ik kan niet alles. Ik heb er simpelweg de tijd en het geld niet voor. Om mezelf tegen mijn eigen enthousiasme te beschermen plan ik juist niets in. Want hoe leuk en inspirerend ik het ook vind om wereldsupporter te zijn, ik laat het niet ten kosten gaan van mijn werk en sociale leven.

       Nee, voor mij gaat wereldsupporter niet ten kosten van mijn werk en  mijn sociale leven. Ik probeer juist om het een toevoeging te laten zijn op dat wat ik al doe. Ik werk op een school in groep 5 en in groep 6 én ik werk op een school als IB-er. Er is, wat mij betreft, geen mooiere plek om je in te zetten als wereldsupporter. Als je kinderen enthousiast kunt maken voor de wereld dan groeien zij daarmee op en kunnen zij verschil gaan maken. Daarnaast is het ook leuk om wereldsupporter te combineren met je sociale leven. Ook zo'n zin  om wat vaker af te spreken met familie en vrienden? Organiseer bijvoorbeeld een duurzaamheidsdiner of kledingruildag. Oeps! Nu heb ik toch iets gepland.... Maar, to be fair, met vrienden en familie spreek ik toch dingen af. Dus wederom een mooie combinatie. 

        Heb jij een idee hoe jij je werk of school kunt combineren met wereldsupporter? Houd je ogen en oren goed open, bij mij komt er steeds vanzelf weer iets nieuws op mijn pad waar ik me graag voor inzet. Denk aan:

- Het organiseren van een feest, bijeenkomst, diner en koppel hier een goed doel aan vast.

- Kies je festivals en evenementen goed uit. Veel organisaties zetten zich ook in voor goede doelen! Dol op zwemmen? Denk aan de zwem4daagse. Dol op dansen? Denk aan de Dutch Dance Battle. En vergeet vooral niet te denken aan allerlei festivals (3FM, feel good market, south sea jazz etc.).

- Grijp initiatieven aan die geen of weinig extra tijd kosten (koop bijvoorbeeld eens fairtrade producten als het een maand financieel mee zit, zet een douchetimer (je bespaart zelfs tijd :) ), doneer kleingeld in de supermarkt, praat met mensen over maatschappelijke thema's op feestjes en op het werk en pak die broodtrommel i.p.v. een boterhammenzakje)

- Organiseer een kledingruildag in plaats van te gaan shoppen.

- Denk na over je eigen energie -en waterverbruik. Kun je je CO2 een keertje compenseren? Doe je de lampen uit als je ze niet gebruikt? Hang je was op als het mooi weer is i.p.v. het in de droger te gooien.

- Zin om gezellig af te spreken met vrienden of familie, zoek een fairtrade lunchcafé of organiseer zelf een (kleinschalig) duurzaamheids diner.

- Schrijf pas een blog als je inspiratie hebt (scheelt bergen tijd!).

        Kortom laat je inspireren voor kleinschalige initiatieven en je zult merken dat je je ook dan inzet als wereldsupporter. In het dagelijks leven kun je ontzettend veel betekenen! Houd je oren en ogen open en laat je verbazen.

Follow the author: Ankederks1
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Ankederks1
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Hele goede en nuttige blog is

Hele goede en nuttige blog is dit! Ik ben zelf student geneeskunde, zit in het 5e jaar en loop dus volop coschappen, wat gemiddeld 50 uur werken per week betekent. Daarnaast colleges lopen, studeren, presentaties voorbereiden. Ik herken veel in je tips. Ik koop al mijn kleding in tweedehands winkels en duik regelmatig op de zolder van mijn ouders in de oude kledingkisten, waar je verbazingwekkend leuke spullen kunt vinden. Ook ruil ik kleding met vriendinnen. Als ik hoor van vriendinnen dat zij op zoek zijn naar een vakantiebestemming dan vertel ik hen over mijn ervaringen in mijn vrijwilligerswerk en hoe makkelijk je dat kunt koppelen aan een leuke vakantie! Zou heb ik al veel mensen geinspireerd om vrijwilligerswerk te gaan doen.Als ik koffie ga drinken in mijn favoriete koffiezaak dan doneer ik altijd een uitgestelde koffie, dit is een heel leuk nieuw concept: iemand die niks of weinig te besteden heeft kan dan toch een kop koffie drinken in dit fijne koffiezaakje, waar men overigens alleen koffie en producten uit derde wereld landen gebruikt.Als ik op drukke evenementen of festivals ben, trekt ik altijd een tshirt aan waar de naam van een van de vrijwilligersprojecten op staat. Er komen altijd mensen naar me toe die willen weten wat het precies is en hoe je dit ook kunt gaan doen! 2 vliegen in 1 klap: ik heb een leuke dag en ben toch bezig als wereldsupporter. Succes iedereen!!!! 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1