Cambodja, Kep, Kep Gardens

Cambodja Worldmapping 2014 

Ik zal me ten eerste even voorstellen:

Ik ben Cas Versteegden,16 jaar oud en ik woon in Hooge Zwaluwe Noord Brabant. Ik ben vorige zomervakantie met Worldmapping op een vrijwilligersexpeditie naar Cambodja geweest hierbij heb ik verschillende projecten gezien,  waarbij ik heb mee gelopen en mee geholpen.  Een van deze projecten was Kep Gardens:

Hier heb ik met een aantal andere Nederlanders een kennismakingsavond met de lokale jeugd en leeftijdsgenoten gehouden, tijdens deze avond ben ik een meisje tegengekomen die bijzonder goed engels sprak in vergelijking met de rest van de groep en met wie ik dus een groot deel van de avond heb doorgebracht en veel heb gepraat. Ik ben zo meer over het dagelijks leven in Cambodja te weten. 

Ze heet Synoun. Ze is 17 jaar oud en heeft 2 broers en 1 zusje. Haar vader werkt in kantoor in Phnom Penh, zelf woont ze bij haar moeder in Kep. Ze ziet haar vader 2 keer in de maand, maar ze videochat vaker met hem in een internetcafé. Ze heeft net haar school afgerond, maar ze is nog wel bezig met het volgen van engelse lessen bij Kep Garden om haar engels beter te kunnen. Ze gaat over 6 weken beginnen met de hotelopleiding en hoopt daarmee een baan te krijgen waarbij ze veel kan reizen en veel mensen van andere nationaliteiten te ontmoeten. Ze heeft zelf een voorliefde voor kip en snapt niet hoe mensen uit haar land spinnen kunnen eten. Maar helaas vielen de stroopwafels ook niet in de smaak bij haar. Ze vroeg aan mij of dat het altijd regende in ons land en of iedereen op klompen liep maar ik moest haar helaas terleurstellen dat de waarheid helaas niet zo verliep.

Groet Cas Versteegden

 

Image
Follow the author: Cas Versteegden
More contributions of WorldSupporter author: Cas Versteegden
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]