Zorg in het buitenland

Zoals ik al in het vorige bericht al een klein beetje had vertelt ga ik er nu net iets verder erop in!

Na 5 weken werd ik helaas heel erg ZIEK in Afrika, Uganda, en ik zal het je vast zeggen het is niet prettig om ziek te zijn in het buitenland! En zeker niet als je weet dat je 6349km ver van huis zit. Maar wel een ervaring rijker, ik wist wel dat we in Nederland een goede zorg hadden, en dat we daar over het algemeen wel blij over zijn… maar we klagen toch altijd over de wachttijden, dat het allemaal niet snel genoeg gaat.

Dat is nu wel veranderd bij mij… hiervoor klaagde ik ook altijd dat ik zo lang moest wachten enzo… Maar de hulp en ontwikkeling in Afrika is nog 20 keer slechter als in Nederland! Ik ben met de klachten naar het ziekenhuis/privé clinic gegaan met keelontsteking, ze hebben me onderzocht en bloed afgenomen, op zich daar niks op aan te merken, alleen dat het net wat hygiënischer kan… maar dan kom het op een punt aan de medicijnen ik kreeg 3 soorten medicijnen: 1. voor mijn keelontsteking 2. pijnstilling 3. voor malaria (want dat had ik blijkbaar ook nog opgelopen).

Helaas sloegen de medicijnen niet aan en werd ik nog zieker als dat ik was, en kreeg ik zelfs geen eten meer binnen en alle medicijnen kwamen er weer uit , weer naar de dokter gegaan andere medicijnen.

Maar omdat mijn maag zo van streek is durfde ik het niet aan, en kreeg ik een antibioticakuur van 5 dagen lang… en werd ik na 4 dagen eindelijk een beetje beter, maar in die tijd heb ik ook besloten om naar huis te gaan.

Ik zat er helemaal door heen zowel lichamelijk als mentaal, mijn energie is ver onder de nul gezakt, ben 6 kilo afgevallen en misten mijn ouders enorm veel terwijl ik dat nooit had. Daarom ben ik erg blij dat mijn verzekering zei we halen jou naar huis.. Daardoor werd ik al een stuk beter door en voelde ik me erg opgelucht, eenmaal in Nederland aangekomen en heerlijk business class te hebben gevlogen… heeft het hier in Nederland nog wel 2 weken geduurd voordat i echt helemaal beter was.

Ik ben nog nooit zo blij geweest met de goede zorgen hier in Nederland en dat ik hier woon… Ik ben echt bewust geworden hoe het daar gaat in Afrika. Uit mijn mond zal je niet meer zo snel horen dat de zorg slecht is… en dat ik zo ziek ben geworden is erg jammer, maar dit zal niet het laatste keer zijn dat ik naar Afrika toe ga of vrijwilligerswerk ga doen! Ik hoop dat ik jou ook een beetje meer vertelt over het land en de zorg in Uganda… ik hoop ook dat ik jullie net bang hebben gemaakt om vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland!

Follow the author: MaartjeLaat
More contributions of WorldSupporter author: MaartjeLaat
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]