Spelletjes ochtend

Education Category: Creative, Sports, Games
Ages:

Wij hebben met onze hele groep een zeskamp georganiseerd voor ongeveer 80 kinderen van de school waar we sliepen. We begonnen om 10 uur 's ochtends en het eindigde rond 12uur. Wat wij hebben gedaan:

1. Voetballen.
Hartstikke makkelijk te organiseren. Het enige wat je nodig hebt zijn een bananenbal en stenen om het veld mee af te zetten zeg maar.

2. Schminken.
Iets moeilijker dan het voetballen, want hier heb je natuurlijk schmink voor nodig. Dit hadden een paar van de meiden uit mijn groep meegenomen, dus dan is het weer wat minder lastig. We hadden 3 à 4 schminkers die de kinderen omtoverden tot de mooiste vlinders :)

3. Snoephappen.

Koop wat snoepjes n een supermarkt en zorg voor teiltjes met water. Daar doe je de snoepjes in en je laat de kinderen er naartoe rennen met hun handen op de rug. Dan moeten ze met hun mond een snoepje uit de bak halen en terug rennen.

4. Ballonnenrace

Wij hadden superveel ballonnen over aan het einde van onze reis, dus die hebben we voor de ballonnenrace gebruikt. Met wat bankjes e.d. als obstakels moesten de kinderen een parcours afleggen met een ballon in 1 hand en die mochten ze niet loslaten.

5. Springtouwen.

Het enige wat je nodig hebt is een touw en springen maar! Wij hebben van elk team steeds 1 persoon in het touw gezet en die laten springen. De eerste die het touw aanraakt is af. De ander heeft een punt voor zijn team.

6. Who's the man?

Ofwel, een woord uitbeelden zonder te praten. Maak kaartjes met wat simpele engelse woorden erop en laat telkens een kind het uitbeelden voor zijn groepje.

 

Er ging natuurlijk ook nog wat organisatie aan vooraf. We hadden teams gemaakt van ongeveer 6/7, omdat we dan 12 teams hadden, dus 2 per onderdeel. Elk team kreeg een scoreformulier met de nummers van de onderdelen in volgorde erop; de volgorde waarin zij de onderdelen zouden doen.
Ook hadden we een doordraaisysteem bedacht, waarin elk team dus steeds doorschoof. Dit kun je op verschillende manier doen. Het is ons niet gelukt om elk team steeds tegen een ander team te laten spelen, want dat werd te ingewikkeld.

Het is in ieder geval een echte aanrader! Veel plezier ermee!

 

Follow the author: Mélanie
More contributions of WorldSupporter author: Mélanie
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]