Different in every possible way

Ik vloog 6349km naar Uganda en die mensen, kinderen en cultuur 6349km van huis hebben mijn kijk op de wereld veranderd. Maar niet alleen mijn kijk op de wereld; ook mijn ideeën over de toekomst en wat er anders moet in deze wereld. Als je ziet dat er 6349km verderop een oma in gescheurde kleren rondloopt die ook nog eens in een huisje van 3 bij 5 woont met haar 8 kleinkinderen, dan verandert dat je. Het is een cliché, maar wij hebben het echt heel goed hier in ons kleine kikkerlandje. Er komt stromend water uit de kraan, we hebben een wcpot om onze behoefte in te doen, alle kinderen kunnen naar school, er zijn geen ondervoede kinderen die sterven omdat ze ook nog besmet zijn met HIV. Wij zeuren als er geen chips in huis is, terwijl de kinderen in Uganda de hele dag sabbelen aan een maiskolf en 's avonds misschien nog wat te eten krijgen. Wij hebben ouders die weten hoe ze voor ons moeten zorgen.

Ondanks alle problemen die Uganda kent, heb ik nog nooit zoveel vrolijke mensen bij elkaar gezien. Misschien komt dat ook wel omdat ze 'Mzungus' (blanken) zien, maar ik denk niet dat dat de enige reden is. Als je kinderen van een jaar of 8 vraagt of ze gelukkig zijn, zeggen ze allemaal meteen 'yes!' en dat terwijl ze je vlak daarvoor vertellen dat een van beide, of beide ouders niet meer leven. Ook zien de meesten de toekomst positief in; ze willen dokter, advocaat en zelfs president worden. Ze hebben een lange weg te gaan om dat te bereiken, maar van sommigen weet je gewoon zeker dat het ze gaat lukken.

De meesten van ons hier in Europa kunnen zich niet voorstellen hoe het er in Afrika aan toe gaat en daarom vind ik het belangrijk dat er reizen worden georganiseerd zoals Worldmapping dat doet. Zo leren wij hoe het is om aan de andere kant van de wereld te wonen en zo kunnen we onze verhalen, belevenissen en avonturen vertellen aan anderen om ze te inspireren hetzelfde te doen en de mensen in Uganda, maar eigenlijk in heel Afrika, te helpen. Natuurlijk laat je de armoede niet verdwijnen door een maand of zelfs een jaar naar Afrika te gaan, maar we kunnen wel allemaal een steentje bijdragen aan de verbetering van de situatie.

Ik heb een fantastische tijd gehad in Uganda, dus voor iedereen die dit leest: ga sparen, meldt je aan en bereid je voor op de mooiste, meest leerzame en bijzondere reis die je in je hele leven zal maken! Ik zeg: DOEN!

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Topperrr

Supermooie blog !! Uganda was geweldig !Bye mzungu :) xx 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Mélanie
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 1
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.