Het 'schone milieu' in Uganda

Hier in het westen weet iedereen het... de aarde warmt op! De ijskappen smelten en een deel van de wereld zal daardoor onder water lopen, maar weten de inwoners van landen als Uganda dat ook? Zijn zij zich hier wel bewust van? Weten zij wel wat er allemaal in de wereld speelt? 

Natuurlijk zal er wel een groot aantal Ugandezen wel de op de hoogte van het versterkte broeikas effect wat wij hier op aarde creëeren, maar lang niet iedereen zou dit weten. Bijvoorbeeld de mensen in de community waar ik zelf ook op bezoek ben geweest. Er zijn veel mensen die echt helemaal in de rimboe wonen en eigenlijk bijna geen contact meer hebben met de buiten wereld, deze mensen zijn niet op de hoogte van de veranderende klimaten op aarde. 

Ook heb ik gezien hoe mensen daar leven, de mensen daar leven natuurlijk op een totaal andere manier als dat wij in Nederland doen. Ze hebben daar geen high tec auto's, geen fabrieken met machines die grote pluimwolken uitstoten, geen grote landbouw voertuigen en geen andere vervuilende producten die wij in het westen allemaal wel gebruiken. In ontwikkelings landen leven veel mensen van de landbouw zij ploegen dan bijvoorbeeld hun akkertje op met een ouderwetse ploeg die door een koe word getrokken, ook lopen de mensen daar erg veel en gebruiken zij lang niet zo veel machines als dat wij doen. Dat klinkt allemaal een stuk milieu vriendelijker, maar ook omdat men in de ontwikkelingslanden nog zo achter loopt op de technologie hebben de auto's daar geen roetfilter, zoals wij die allemaal in Nederland hebben. Ook is er een groot te kort aan kennis van milieuvriendelijkere diensten waardoor men ook simpel weg niet weet hoe ze milieu vriendelijker kunnen produceren en andere aanpassingen kunnen doen. Dit is natuurlijk dan weer niet erg in het voordeel van de opwarmende aarde.

Ik vind daarom ook dat er meer kennis moet komen voor de mensen in ontwikkelingslanden, zodat zij weten wat er in de wereld speelt en hier zich ook op kunnen aanpassen. Want het is toch ook hun wereld...?

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Lauraaa
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
455