Hello Muzungu!

Nu een week in Nairobi.... Het voelt als een maand. Al heel veel dingen gezien en gedaan. We zijn langs het ziekenhuis geweest waar we over 1,5 week beginnen met onze stage. Om 08.00 hadden we een afspraak dus we moesten erg vroeg opstaan omdat het OV in Nairobi gewoon echt niet te vertrouwen is. Dus om 07.00 zaten wij in de matatu ( klein busje) onderweg naar het ziekenhuis en ja hoor bij de eerste bocht stond het al vast. De matatu's kosten zo een 40 shilling (25 euro cent) per rit het maakt niet uit waar je opstapt of afstapt. De prijzen variëren zit je in de spits is het 50 shilling zo niet 30. Rond 07.40 waren we downtown en stapte we op de andere bus. Wat ik erg bijzonder vind hier is dat iedereen in een rij staat om op de bus te stappen. Ik vind dat we dit ook in Nederland moeten invoeren ipv je in de bus te proppen. Zodra alle zit plaatsen zijn vergeven is de bus vol en vertrekt hij. Er mogen geen mensen in de bus staan en na deze week weet ik waarom. De wegen zijn echt belabberd overal gaten en kuilen. Je moet je goed vasthouden in de bus want hij beweegt als een gek. Af en toe dacht ik echt oke nu ga ik dood dit is mijn eind. De bus gaat zo ver in een kuil dat het lijkt alsof je om kiepert. 

Een maal aangekomen in het ziekenhuis ( 08.10) bleek dat onze afspraak nog niet aanwezig was. Dus we konden rustig even zitten en bijkomen van de wilde rit. Rond 08.15 melde Grace zich bij ons we konden in haar kamer komen. We hadden niet veel tijd omdat ze ook een sollicitatie gesprek had. We hebben ons snel introduceert en zij begon te vertellen hoe de komende 8 weken stage zal gaan verlopen. De werktijden voor de verpleegkundige in het ziekenhuis zijn van 07.30 tot 18.30 ( als dagdienst). Toen ik dit hoorde sloeg mijn hart even over. 11 uur werken NO way dat ik dat ga doen. Gelukkig zei ze er erg snel achteraan dat er voor ons een uitzondering was gemaakt wij zouden van 08.00 tot 17.00 werken pfieuwwww.Zodra we stage gaan lopen zullen we een loop route uitstippelen zodat we een groot stuk kunnen lopen en niet met de matatu's hoeven tijdens spitstijd. Zoals Grace zegt : A walking mzungu is a broke muzungu dus we zullen ( waarschijnlijk) niet beroofd worden..... Na het gesprek hebben we ongeveer 45 gelopen naar een shoppingmall om wat ontbijt te krijgen. Hierna zijn we naar een tweedehans winkel gegaan om onze jurken ( zie foto). Wat zitten ze toch prachtig. 

De kinderen van Diana hebben momenteel vakantie. Ze worden zonder supervisie ( 9jr neefje, 14 dochter en 17 zoon) thuis gelaten de hele dag lang. Dit is normaal hier alle kinderen spelen buiten met een bal en meer hebben ze niet. Omdat we momenteel met 7 man in huis zitten word er op de grond voor de tv gegeten vaak ook zonder bestek. De zoon van Diana zit op een kostschool en gaat 7 dagen per week naar van 08.00 tot 16.00 naar school. Om 07.00 beginnen de aankondigingen van de dag en dat is ook verplicht na 16.00 heb je geen les meer maar moet je verder werken aan je huiswerk. De dochter van Diana gaat naar een public school dit is maar 6 dagen per week van 07.00 tot 17.00. Wat ben ik blij met de Nederlandse schooltijden hierbij zweer ik nooit meer te zeuren dat ik om 10.00 college heb. 

Diana heeft dus een zoon en een dochter met Salim. Salim woont zelf niet bij Diana maar in de sloppenwijken. Salim is een erg lange donkere man en is erg netjes gekleed. Toch vreemd dat iemand die in de sloppenwijken woont er zo netjes uitziet. 

Wij ( Hannah, Stephanie en ik) worden vaak nageroepen op straat. Ze noemen ons mzungu. Dit betekend blanke in het begin is het wel oke maar nu begint het wel een beetje te irriteren. Je voelt je er niet prettig bij en een beetje anders. Ik denk dat veel mensen hier toch nog wel wat wrok hebben naar ons ( blanke). Op straat zijn veel arme mensen te zien die helemaal niks hebben en ik denk dat het nog heel lang gaat duren voordat de boel hier een beetje op orde is. Volgens Diana zijn de Kenianen op zoek naar 'quick money' en gaan ze snel het slechte pad op. 

Naast onze stage in het ziekenhuis gaan we ook nog in een wees huiswerken op vrijdag. Het weeshuis is voor jongens van 4 t/m 16 jaar we zijn nog niet bij het weeshuis geweest maar ik ben erg benieuwd hoe het hier eruit zal zien. Morgen gaan we 6 dagen Nairobi uit. We bezoeken enkele prachtige parken, Afrikaanse stammen, een jaarlijks festival en natuurlijk wildlife. We hopen The Big 5 te kunnen zien zonder opgepeuzeld te worden. 

Asanti voor het lezen! 

kamila

Follow the author: kamila Guarch
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: kamila Guarch
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]