Dag 8: Tree Clinic numero dos en de marktjes

Goedendaaagg,

Vandaag mochten we iets langer slapen dan normaal slapen en we mochten kiezen of je naar het strand ging of weer naar de Tree Clinic, die dit keer voor de kinderen was die iets te maken hadden met Bobbi Bear. Ik had gekozen om naar de Tree Clinic te gaan en toen we daar aankwamen was het al veeeel anders dan gister. Er waren veel meer mensen oftewel kinderen en we hebben ook veel meer gedaan. Daarmee bedoel ik flink gespeeld en geknuffeld met alle kindjes. Op een gegeven moment kwam er een meisje naar Yayeri, Sabine en mij, die de hele tijd zei dat ze honger had en ze keek ook heel bedroefd. Later nam ze ons mee een heuveltje op, waar haar moeder stond, die zodra ze ons zag begon te huilen. Het meisje vertelde ons dat ze dacht dat haar moeder werd mishandeld en wat later dus bleek, was dat de zus van dat meisje was verkracht en nu 7 maanden zwanger was. Ze was pas 17! Ook waren ze (het meisje, de zus en hun moeder) net uit ‘huis’ gejaagd. Ze woonden bij andere mensen, waar ze meestal om de 3 dagen te eten kregen en dus ook niet goed werden behandeld. Dit vond ik zelf heel schokkend, want het was allemaal zo plotseling dat ze het zei en ons mee nam. Ik ben er nog steeds, hoe zeg je dat, gewoon stil van.

Aan het einde mochten we weer al het voedsel uitdelen. Dit keer was het veel beter geregeld, want er werd goed opgelet wie wat al had gekregen en de kinderen zelf waren ook niet zo hebberig als de mensen gister.

‘s Middags gingen we naar de marktjes toe, waar we over verschillende marktjes werden rondgeleid. Je liep van het ene marktje af en zo het volgende weer op. Ik rook echt alles en voelde me daardoor ook niet lekker. We mochten ook koeienhoofd proeven, die je er eigenlijk gewoon naast zag liggen (gadver) en ik heb het ook echt niet geproefd (ik ben vegetarisch). Na de rondleiding kregen we ook nog een uurtje om alle souvenirtjes te kopen en dat is ook zeker gelukt.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Shawney Smits
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd