Vierde (en laatste) berichtje uit Ghana

Hallo Allemaal,

Dit is alweer de laatste mail vanuit Ghana. Zondag vertrekken we naar huis. Wat is de tijd snel gegaan, maar we hebben wel veel kunnen doen.

Dit weekend zijn we naar de Wli Waterfalls geweest. We wisten dat het een lange reis zou worden. Op de heenweg hebben we er 13 uur over gedaan. We zijn een aantal keer de verkeerde kant op gewezen en erg omgereisd.Dat was niet fijn, maar wel een bijzonder avontuur! De Wli waterfalls waren heel mooi, we hebben er naar toe gelopen en gezwommen. Echt super gaaf. De terugreis ging iets sneller, 8 uur, maar was ook nog lang.

Zaterdag zijn ze begonnen met bouwen van een deel van het kindertehuis, maandag was de helft al klaar. Vrijdag gaan we ernaar toe om te kijken en te schilderen! Heel leuk dat we het zien voordat het af is!

Vandaag zijn we met alle kinderen naar het strand geweest. We gingen met 30 kinderen en 5 vrijwilligers en moeder in een busje voor 20 personen. Het paste allemaal goed. De kinderen vonden het heel leuk en hadden de dag van hun leven. De zee was gevaarlijk, eigenlijk te gevaarlijk. Ze speelden met het zand en in de branding. Maar gelukkig is het allemaal goed gegaan.

 

We krijgen nu meer groente en fruit in het kindertehuis. Hier in Ghana vinden ze dat niet lekker en daarom gaven ze het ook niet aan ons. Ze vonden het ook een soort van te goedkoop om aan ons te geven. De kinderen krijgen veel rijst, pap en bankoe (dat is typisch ghanees, een bal deeg in een rode soep). Ze hebben dikke buikjes, vanwege het vitaminetekort. We hebben de leidsters verteld dat ze meer groente en fruit nodig hebben. Maar ze zeggen dat ze dat niet lusten. Het is heel gek want rijst is hier heel duur, duurder dan in NL. En groente en fruit kost niks. Vijf ananassen voor 0,15 cent. Nu krijgen de kinderen al meer fruit, wat ze heel lekker vinden. Nu maar hopen dat de leidsters het gaan inzien dat de kinderen het nodig hebben en ze het vaker krijgen

Komende zondag vliegen we al terug en komen maandag om 7 uur s' ochtends aan. Deze vier weken zijn zo snel gegaan. Al lijkt Nederland hier zo ver weg. Mijn moeder vertelde over het vliegtuigongeluk, maar hier krijg je daar niks van mee. Bizar eigenlijk.
Ik zou hier nog wel langer willen blijven. Maar toch denk ik dat het ook goed is om weer naar huis te gaan. Want het kost wel veel energie, het is heel vermoeiend met de kinderen. Maar het is het zeker waard! Ze geven ook zoveel liefde terug. Ik ga ze zeker missen als ik weer thuis ben.

Ik ga er een paar mooie laatste dagen van maken. En nog even genieten van het mooie vriendelijke Ghana!

Liefs Sira

 

Follow the author: Sira de Waard
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]