Derde berichtje

Hallo allemaal,

Alweer een derde mail vanuit Ghana. De tijd gaat zo snel en dat besef ik me maar al te goed. Ik geniet volop van mijn tijd hier. Super bedankt voor alle leuke en lieve reacties!

Vorig weekend zijn we naar Capecoast en Elmina geweest. Naar het slavenfort, het Kakum natuurpark (waar we op 300 m boven de grond over een touwbrug liepen), Monkey Forest (apen opvang) en natuurlijk : weer eens heerlijk westers gegeten. De eerste nacht sliepen we in een hostel met 8 anderen op een kamer. De volgende nacht sliepen we in een mooi Hotel met zwembad en strand voor de deur. (zie foto’s hieronder, zoek de 100 verschillen Glimlach) Een super leuk en gezellig weekend.

We werden weer vrolijk onthaald bij terugkomst. We hebben de afgelopen dagen met de kinderen getekend, bellen geblazen, met balonnen gespeeld, gedanst en natuurlijk ook gespeeld en heel veel geknuffeld. We hebben ook pannenkoeken voor ze gebakken.

Woensdagavond zijn we met één van de kinderen naar het ziekenhuis geweest. Hij had 40 graden koorts. Hij had malaria en zijn bloeddruk was erg laag. In het ziekenhuis gaat het hier allemaal anders aan toe. Ze vragen niet wat er aan de hand is en kijken eerst heel lang in het patiënten boek voordat ze gaan onderzoeken. Het duurde heel lang in het ziekenhuis. Gelukkig gaat het nu al wat beter met het kindje.

Verder hebben we de helft van de bouwmaterialen voor een deel van het kindertehuis gekocht. De rest kopen we volgende week. Ze kunnen nu alvast gaan beginnen met bouwen, zodat we het (deels) af zien!

Bij het pinnen had ik echter weer geen geluk. Toen ik probeerde te pinnen lukte het de eerste keer wel, maar toen ik nog meer geld opnam slikte hij mijn pas weer in en blokkeerde hij. Gelukkig is mijn pas weer gedeblokkeerd, maar ik heb hier echt geen geluk mee...

Met mijn gezondheid gaat het gelukkig weer beter. Van het weekend weer veel groente en fruit gegeten. En in het weeshuis krijgen we ook meer groente en fruit. Ik heb ook extra vitamine, een vitamine drankje en een fruit babypapje, hahaha, ik doe er alles aan om gezond te blijven! GlimlachIk ben nog wel een beetje verkouden, maar dat kan ook bijna niet anders met al die kindjes die veel ziek en verkouden zijn.

We gaan er nog een mooie laatste week van maken, waarin we nog veel hebben gepland. En dan zit mijn tijd er weer op, het gaat veel te snel....

 Liefs Sira

 

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
418