Eerste berichtje
Hallo allemaal,
 
Een berichtje uit Ghana, jullie zullen allemaal wel benieuwd zijn hoe het hier is. Ik ben hier nu bijna een week, maar heb het gevoel of ik er al een maand ben. Ik heb de afgelopen dagen namelijk zoveel gezien en meegemaakt. Het is echt anders dan in Nederland, de cultuur, het klimaat, de natuur, de mensen, eigenlijk bijna alles. Maar het is wel zo dat ik het zo ook een beetje had voorgesteld. Het lijkt op het Afrika en Ghana uit films en verhalen.
Eerst hadden we twee dagen introductie en sliepen in een hostel. We kregen informatie over de cultuur, gastgezin en bezienswaardigheden. We hadden een dance en drumworkshop. We gingen naar het strand. En kregen een optreden van een ghanese dans en muziek groep. We gingen naar de markt in Accra. We hadden de introductie met een groep van 20 Nederlandse vrijwilligers die allemaal net zo oud als mij zijn, dat maakte het nog leuker en gezelliger!!!
Tijdens de eerste keer pinnen in Accra slikte de automaat mijn pas in.  Het was een feestdag dus de bank was dicht. De volgende zijn we teruggegaan en gelukkig kreeg ik hem terug na wat wachten en praten, op zijn Ghanees dus. Hij bleek automatisch geblokkeerd te zijn bij het inslikken, maar nu is die gelukkig weer gedeblokkeerd!
Woensdag kwamen we aan in het kindertehuis. Alle kinderen waren zo blij ons te zien. Gelijk zag ik wel dat het kindertehuis hier heel arm is. Ze dragen allemaal oude en vieze kleren. Ze slapen hier met 30 kinderen op 20m2. Als vrijwilligers krijgen we goed te eten en hebben een douche en toilet. Het verschil daartussen is soms heftig om te zien. Het eten dat wij overhouden wordt bijvoorbeeld verdeeld en ieder krijgt een hapje. Het was wel even een shock in het begin. Je weet namelijk dat het bestaat en waar je naartoe gaat, maar als je het dan echt ziet dan besef je het pas. De kinderen zijn blij met de kleinste dingen. Ze waren heel blij met de ballonnen die we ze gaven. We gaan proberen om een steentje bij te dragen aan dit project en de toekomst voor de kinderen en dat doe ik met groot plezier!!
Ik hoorde dat het warm was in Nederland?! Geniet ervan en een fijn weekend verder. En veel voetbalplezier vanavond!
 
 
Liefs,
Sira
Follow the author: Sira de Waard
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]