Inleidend blogberichtje!

Hoi allemaal! Mijn naam is Jonne Donatz, ik ben 18 jaar oud. Ik heb vorig jaar mijn VWO diploma gehaald en doe nu de opleiding HBO-verpleegkunde. In juli/augustus 2012 ben ik samen met mijn moeder voor een maand naar Zuid-Afrika geweest, om daar vrijwilligerswerk te doen. Dit was voor de stichting Be More, het project waar wij naartoe zijn geweest heet Mother of Peace. In 2010 is mijn moeder ook naar dit project geweest, om vrijwilligerswerk te doen. Mother of Peace is een thuis voor zo'n 75 kinderen, van baby tot 21, die zijn verlaten, seksueel zijn misbruikt, geen ouders meer hebben of om een andere reden niet meer thuis kunnen wonen. De kinderen wonen in kleine huisjes, elk met een huismoeder die voor ze zorgt. In ieder huisje wonen 6 of 7 kinderen, jongens en meisjes van verschillende leeftijden door elkaar. Vrijwilligers krijgen in hun eerste dagen bij Mother of Peace een 'eigen' huisje toegewezen, waar ze de huismoeder helpen bij de dagelijkse verzorging en opvoeding van de kinderen.Zoals samen huiswerk maken, Engelse les geven, helpen op de creche, de kleintjes in bad doen, spelletjes, elkaar dingen leren, en nog veel meer. Bovendien helpen vrijwilligers bij het opleiden van de huismoeders, om ze bepaalde vaardigheden aan te leren: dagelijkse structuur, opvoeding, zorg voor de kinderen en ga zo maar door. Inmiddels ben ik alweer een tijdje in Nederland terug.... Mijn tijd in Zuid-Afrika, op Mother of Peace was echt onbeschrijfelijk!!! Het was geweldig!! We hebben veel leuke en bijzondere dingen kunnen doen! Ik mis iedereen daar echt verschrikkelijk erg!! Ik ben nu alweer hard aan het sparen om terug te gaan! Ik kan niet wachten!! :) Tijdens mijn avontuur in Zuid-Afrika en op Mother of Peace, heb ik een hoop geweldige mensen ontmoet en ik zal deze mensen nooit vergeten!! Ook vind ik het geweldig dat ik deze ervaring met mijn moeder heb kunnen delen!

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Jonne Donatz
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd