Montessori-materialen opgehaald

Vanmorgen ben ik langs geweest op basisschool De Kleine Prins in Rotterdam. Via e-mail was ik een week of twee geleden met deze school in contact gekomen. De directie was materialen aan het uitzoeken en opruimen en had veel materialen over. We hadden afgesproken dat ik op 14 december aan het begin van de ochtend langs zou komen.

Vandaag was het dus zover. Ik vertrok vanmorgen om 7 uur van huis en om kwart over 8 was ik op de school. Na nog even wachten tot alle leerlingen in hun lokalen waren, werd ik naar de plek gebracht waar de materialen lagen opgeslagen. Er stonden zeker twaalf volle verhuisdozen vol met materialen. Daar had ik even niet op gerekend. Ik had verwacht dat ze misschien enkele materialen over hadden, zeker niet dat het er zo veel zouden zijn. Ook had ik gedacht dat ze er wel geld voor zouden willen waardoor ik, met mijn lage budget, niet zo veel zou kunnen meenemen. Ruim een uur lang heb ik uiteindelijk de dozen leeggehaald, materialen gesorteerd, geteld, goed bekeken, en uiteindelijk drie grote tassen gevuld met de beste materialen. Ik heb voornamelijk veel rekenmaterialen, precies waar ik naar op zoek was, maar ook zintuiglijk materialen voor de jongere kinderen en zelfs een prachtige letterdoos. Sommige materialen zijn niet helemaal compleet of een beetje beschadigd, maar ik heb enkel de materialen meegenomen die makkelijk te repareren of aan te vullen zijn. Zo hoef ik niet met onvolledige materialen aan te komen in Guatemala.

En toen kwam het moeilijkste van alles: met drie volle en loodzware tassen met het openbaar vervoer naar mijn eigen school, waar ik nog twee lessen had. Onderweg van de school naar de bus kreeg ik een lift met de auto van een aardige vrouw, van de bus naar de metro werd ik geholpen door twee jongens en toen ik in de metro zat heb ik een vriendin gebeld die mij van de metro naar school kon helpen. Ondertussen kwam ik nog drie andere klasgenoten tegen. Er was genoeg hulp. Ook op de terugweg heb ik genoeg hulp gehad, tot aan de voordeur van mijn huis. Thuis heb ik alles eens uitgestald en er een foto van gemaakt. Dus bij deze blog de foto, met grote dank aan basisschool De Kleine Prins!

Image
Follow the author: Myriam-Guatemala
More contributions of WorldSupporter author: Myriam-Guatemala
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]