Mijn meest inspirerende foto

Dit is een foto van Clinton een Keniaans jongetje uit het weeshuis waar ik bijna 5 maanden heb gewoond (van oktober 2011 tot en met februari 2012). Clinton is in h et weeshuis geboren, waar zijn moeder, ook een meisje uit het weeshuis van hem beviel. De baas van het weeshuis dwong het meisje te kiezen: jij blijft, of je kind blijft, maar voor jullie beiden is hier geen plek. Het meisje heeft Clinton toen achtergelaten in het weeshuis en is zelf weggegaan... Clinton weet niet beter dan dat de andere 150 kindjes van het weeshuis zijn familie zijn.

Soms had ik dagen waar ik het allemaal niet meer zag zitten, zo verdrietig was om wat ik allemaal zag (armoede, mishandeling, slechte verzorging etc.) en wat er allemaal gebeurde, zo gefrustreerd was omdat je zoveel corruptie om je heen ziet, maar je er gewoon niks aan kan doen, je afvraagt wat het toch allemaal voor een zin heeft... Maar dit kleine jongetje zorgde er iedere dag voor dat ik een lach op mijn gezicht kreeg. Clinton kwam namelijk iedere ochtend, zodra hij me zag, zwaaiend en Mzungu-roepend naar me toe gerend, met een enorme glimlach op zijn gezichtje en een supergoed humeur (hoe slecht het weer ook was, of hoe weinig eten er ook was, of hoe slecht hij ook werd verzorgd). Hij was ten alle tijden zo ongelofelijk vrolijk, dat ik me door hem realiseerde dat het voor mij geen zin had om daar zo verdrietig of gefrustreerd te zijn, maar dat ik me moet realiseren, dat ik door het geven van aandacht en liefde toch iets kon bijdragen, ook al kon ik dan de wereld daarmee niet veranderen of die kinderen beter voorzien in hun eerste levensbehoeften. De kindjes hebben er niks aan als ik verdrietig ben en ik moet juist een steun voor hen zijn en positief blijven, met ze lachen en stoeien en knuffelen; aandacht geven. Met deze foto van 'Clinton in bad', wil ik laten zien dat ik dit jongetje nooit zal vergeten en zoveel om en met hem gelachen heb! Hij zat hier bijvoorbeeld klem in de emmer!

Het feit dat hij gewoon niet beter wist en de situatie gewoon accepteerde zoals hij was: 'ik woon hier in dit weeshuis en dit is mijn leven en ik ben gelukkig'; gaf mij gewoon zoveel inspiratie, dat ik deze blog graag aan hem wil opdragen. Clinton, een geweldig vrolijk lief, sociaal, keniaans jongetje van nog geen 3 jaar oud.

Sanne Bouwman

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Sanne Bouwman
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
418