Kleding verkopen!

Afgelopen weekend stond ik eindelijk weer eens op de IJhallen, de grootste vlooienmarkt van Europa, te vinden in Amsterdam Noord. Ik probeer eenmaal per jaar hier te staan en vraag dan aan verschillende vrienden of zij nog kleding voor mij hebben. Dit maal was dat echter niet nodig, ik had zelf al zo 10 zakken bij elkaar verzameld met alleen mijn eigen kleding!! Waar het allemaal vandaag komt weet ik ook niet en ik schrok er ook wel een beetje van. Zoveel kleding die je niet aantrekt waar je mensen in derdewereldlanden zoveel plezier mee zou kunnen doen. Het mooie van de IJhallen vind ik dan ook dat je eerst probeert je kleding te verkopen en wat er dan aan het einde van de dag nog ligt wordt in grote containers opgehaald en naar het buitenland verzonden. Elke keer zijn er weer andere landen die de kleding opgestuurd krijgen. Win win situatie dacht ik zo! Het was een niet zo'n druk weekend helaas dus de opbrengst was niet enorm hoog, maar alsnog heb ik zo'n 120 euro winst gemaakt! Deze 120 euro zal ik naar het schoolfonds van IOP tanzania overmaken, daar kunnen ze altijd wat extra geld gebruiken om de kinderen te kunnen sponsoren die geen 'echte' sponsor hebben. Over een jaar wil ik er weer graag staan, alleen hoop ik dan wel meer afhankelijk te moeten zijn van vrienden/familie dan van mijn eigen kledingkast. Zoveel als deze keer mag echt niet meer! 

Wil jij ook kleding of iets anders verkopen op de IJhallen?
DOEN! Het is heel makkelijk. Elke maand wordt er een weekend georganiseerd dat je er kan staan, een zaterdag of een zondag (of allebei). Je kan via www.ijhallen.nl zien wanneer de volgende markt is, ook staat hier vermeld vanaf wanneer je kramen kan boeken voor de volgende keer. Je betaald dan afhankelijk van de grootte van de kraam een bedrag (max 35euro) en 5 euro borg. Als je op zaterdag staat kan je op vrijdagavond al je spullen met de auto brengen, als je op zondag staat kan dit alleen zondagmorgen vanaf een uur of 6. In en rondom de IJhallen zijn voldoende eettentjes en koffie/thee plekken om de (soms wat koude dag) door te komen, en onderling is het ook hartstikke gezellig met alle standhouders!

Content categories
Check all content related to:
Related content or attachment:
More contributions of WorldSupporter author: awmgoorsenberg
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
474