DATE: Miley Cyrus date een dakloze tijdens MTV Movie Awards

De meeste mensen denken als ze aan Miley denken aan haar bizarre outfits of haar twerkende poses op foto's en in video's. Toch heeft deze zangeres meer in haar mars: tijdens de MTV Movie Awards vroeg zij aandacht voor de daklozen in L.A.

Dit deed ze door een dakloze mee te nemen als haar date. Om iedereen voor de gek te houden plaatste ze tevoren foto's op haar instagram pagina met de tekst: 'Mijn date :) #jesse #myfriendsplace #mtvVMAs2014'. Voordat haar award uitgereikt werd, gaf ze haar date zelfs een zoen.

Ze liet hem vervolgens zelfs haar award ophalen en daarbij vertelde hij het volgende: 'Ik accepteer deze award voor de 1,6 miljoen dakloze jongeren in de VS die bang zijn een hongerdood te sterven', sprak Jesse het publiek toe. 'Ik kan het weten, want ik ben een van hen. Ik heb overal in deze stad overleefd. De muziekindustrie verdient 7 miljard dollar per jaar en buiten deze deuren zijn 54.000 mensen die geen eens een thuis kennen'.

Miley zet zich al een tijd in voor My Friend's Palace: een organisatie in L.A. die ongeveer 4.000 dakloze jongeren ondersteunt bij het vinden van een huis, een baan of een opleiding.

Ik vind het geweldig dat iemand als Miley Cyrus haar bekendheid gebruikt om dit soort problemen in de V.S. onder de aandacht te brengen. De V.S. kent een geheel ander zorg- en sociaal stelsel dan de West-Europese en Scandinavische landen. De opvang en zorg van daklozen is dus heel anders geregeld dan hier in Nederland.

Van het aantal daklozen is 41% een gezin met kinderen. Dit is overigens ook de snelst groeiende groep daklozen. Daarnaast is de groep alleen levende kinderen ook groot: dit is 5% van het totaal aan daklozen in de V.S. Het precieze aantal daklozen is onbekend.

Soms denk ik erover om ook iets voor een daklozen opvang te gaan doen. Zijn er wereldsupporters hier die zich inzetten voor een daklozen stichting?

bron: AD.nl en NU.nl

Image
Follow the author: EliseS
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]