Een moeilijk afscheid

Dag 20
Zondag 27 juli 19:39

We zijn begonnen aan ons tweede avontuur in Zuid-Afrika.
Donderdag hebben we afscheid moeten nemen van alle lieve kinderen bij GAPA. Er ging best een grote groep vrijwilligers weg, dus het was een groot afscheid. Ik heb super veel leuke en lieve kaartjes gehad van die top kinderen. Het was wel even moeilijk om voor afscheid te nemen :( de kinderen zongen hele mooie liedjes voor ons en knuffelden ons. Ook de grandmothers bij GAPA waren super lief en dankbaar voor alles wat we voor de kinderen hadden gedaan.

Vrijdagochtend gingen we voor de laatste keer naar Fikelela. Aangezien het een kleine groep kinderen is waar ik drie weken lang elke dag mee ben geweest, heb ik ze super goed leren kennen. Dat maakte het afscheid wel heel moeilijk.. Alle lieve kindjes leer je van binnen en van buiten kennen. Ik weet zeker dat ik vaak aan ze zal denken als ik thuis ben. Hoe het met ze zal gaan, of dat ene baby'tje nu al kan kruipen en of die vrolijke peuter al naar school gaat. De kinderen bij Fikelela hadden veel minder door dat je echt weg ging dan de kinderen bij GAPA, wat natuurlijk alleen maar goed is voor de weeskinderen.

Ik heb echt een top tijd gehad in Kaapstad. De kinderen waren geweldig en hebben me laten zien hoe blij ze kunnen zijn met zo weinig. Ze lachen altijd en zijn heel dankbaar. De andere vrijwilligers in ons huis waren ook echt leuke huisgenoten. We waren echt één grote familie waar iedereen zich thuis voelden. Ook Cape Town City is een prachtige stad waar ik zeker nog een keer terug wil komen. Je hebt er echt alles. Strand, stad, cultuur, bergen en leuke barretjes en restaurantjes.

Onze laatste weekend in Kaapstad hebben we afgesloten met een bezoek aan het district 6 museum, over de apartheid in Kaapstad. Het is heel interessant/akelig om te zien hoe mensen zo anders konden worden behandel vanwege hun huidskleur, onwerkelijk. Daarna hebben we wat souveniertjes gekocht en hebben we onze laatste avond afgelaten met tapa's bij The Waterfront.

Vanochtend ging onze wekker om 6:30. Snel alle koffers inpakken en om 8:30 werden we opgehaald voor onze tour. We reizen samen met nog 3 andere Nederlandse meiden uit ons vrijwilligershuis en nog 4 buitenlandse meiden. In de bus kwamen we erachter dat de tour eigenlijk heel anders was dan dat we hadden geboekt, omdat we een oude tour hadden geboekt. Helaas zijn de activiteiten en accommodaties dus heel anders dan we ons hadden voorgesteld. Vandaag zijn we naar een wijnproeverij geweest en hebben we de scheiding tussen de Atlantische en Indische oceaan gezien. We slapen nu in een Backpackershotel en zijn net lekker naar het strand gelopen.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of Annebolten
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd