Een speciale dag

Dag 15 dinsdag

Onze laatste week is al ingegaan :( afgelopen week was super leuk en gig weer super snel! Vrijdag was Mandeladay en het was ook African Impact's 10e verjaardag. African impact is het project waar we vrijwilligerswerk doen. En Laura en ik kregen ook 'officieel' bericht dat we volgend jaar onze studies naar keuze kunnen doen! Dat moest gevierd worden. We waren de hele week bezig met voorbereiden en plannen voor deze speciale dag met alle vrijwilligers. Vrijdagochtend gingen we vroeg naar Redhill, een school in een andere sloppenwijk dan waar we normaal heen gaan, waar de mensen van het leger al druk bezig waren met de school schoon te maken en op te knappen. Voor deze dag hadden we een heel klein soort festivalletje georganiseerd. Alle kinderen en ouders uit de omgeving waren welkom. We hadden verschillende activiteiten bedacht in het steken van het milieu en tuinieren. De school zelf was letterlijk 3 containers en een klein pleintje. In de ochtend heb ik geholpen met kasten verven en in de middag ging ik bloemetjes knutselen. Er was ook een barbecue en we verkochten allemaal lekkernijen die we donderdagavond hebben gemaakt. Om het leuk te maken voor de vrijwilligers hebben we er een bakwedstrijd van gemaakt. De groepjes moesten donderdagavond een soort cake of taart maken wat zo lekker en origineel mogelijk moest zijn. Wij hadden teddybeercakjes gemaakt, omdat we altijd met de kinderen een liedje zingen over een teddybeer. Dat was super leuk! Dus we hebben vrijdag bij Redhill de lekkernijen verkocht om geld in te zamelen voor een project. Een zeer geslaagd dagje dus!!

Zaterdag zijn we naar twee markten geweest: de Biscuitmill markt waar je zoveel eten kon kopen en 's middags zijn we naar de Greenmarket geweest waar je heel veel typisch Afrikaanse souveniertjes kon kopen, wat we echt heel veel hebben gedaan.

Zondag zijn we 's ochtends naar een mega mega mega groot winkelcentrum geweest met een circus erin en 1000 winkels. Daarna vervolgden we onze toch naar de Tafelberg! We gingen met de kabelbaan naar boven en toen pas herinnerde ik me dat ik hele erge hoogtevrees heb, oei. Boven op de berg bleef ik alleen maar een beetje in het midden lopen, want ik durfde echt niet langs de randjes te lopen. Ook was het heel koud boven dus hebben we lekker warme chocomelk gedronken en daarna zijn we weer naar beneden gegaan met de kabelbaan.

Maandag kwamen weer super veel nieuwe mensen in het huis. Het is echt over vol nu in het huis dus dat wordt proppen. We hebben nu 2 nieuwe roomies. Een Nederlandse en een Engelse. Het huis wordt echt overheerst door de dutchies. Maandagochtend zijn we weer naar Fikelela geweest en in de middag heb ik voor het eerst een nieuw project gedaan. Ik ging naar Home from Home, waar we een naschoolse schoolprogramma gingen doen. Maandag stond in het teken voor wiskunde. Met twee jongetjes ging ik door middel van een kaartspel rekensommen doen wat ze echt leuk vonden. Dus op een spelende manier kon ik met deze jongens met rekenen oefenen, wat ze echt nodig hebben. Morgen ga ik weer naar Home from Home en dan staat het in het teken van Engels. Heb er nu al zin in!

Vandaag ben ik weer naar Fikelela en GAPA geweest. Bij GAPA hebben Laura en ik twee van de oudere meisjes (11 en 12 jaar) geïnterviewd voor het Wereldsupporterproject. Ze hebben ons veel verteld over hun leven en wat GAPA voor ze betekent.
Tussen de middag komen we altijd thuis, Thulani had ons vandaag een paar xhosa woordjes geleerd:
Hi: Molo
How are you: unjani
I'm fine: ndiphilile
En nog wat woordjes die handig zijn voor het project.

Ons laatste weekje als vrijwilligers gaan we lekker genieten met alle leuke mensen die we hier hebben ontmoet. Zondag gaan we alweer beginnen met de tour! Daar heb ik ook heel veel zin in. Maar de kindjes en de andere vrijwilligers ga ik wel missen :(

Thankyou everybody: Enkosi

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of Annebolten
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
7
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd