Interview lokale leeftijdsgenoot

Ik heb deze opdracht een beetje anders aangepakt dan oorspronkelijk de bedoeling was. In plaats van 1 iemand te interviewen heb ik namelijk een heleboel mensen geïnterviewd, over 1 bepaald onderwerp. Het onderwerp wat ik hiervoor gekjozen had is kinderarbeid, omdat ik weet dat dit in Burkina Faso veel voorkomt. Er zijn veel goudmijnen in Burkina Faso waar jonge kinderen aan het werk zijn en amper betaald worden en ik was benieuwd hoe de mensen in het land zelf daarover denken. Ook wilde ik wat meer weten over kinderarbeid in het algemeen en hoe vaak dit daadwerkelijk voorkomt. Wat me opviel in Burkina Faso was dat er veel kinderen op straat dingen aan het verkopen waren om zo geld voor hun familie te verdienen. Maar als ik deze kinderen vroeg wat ze hier eigenlijk van vonden vertelden ze me bijna altijd dat het voor hun normaal is. Ze zijn eraan gewend. Ook heb ik veel kinderen gevraagd wat ze later willen worden. Hier viel het me op dat kinderen hier eigenlijk niet echt veel mee bezig zijn en dat ze veel meer in het nu leven dan dat ze naar de toekomst kijken. Vaak is het belangrijkste om genoeg geld te verdienen om te kunnen eten. Ondanks dat het best triest is om dit te zien zag ik ook veel mensen die gelukkig waren. Mensen zijn daar met veel minder gelukkig dan dat wij hier zijn. Wanneer ik op een gegeven moment een meisje aan het interviewen was liet ze me trots haar huis zien. Hoewel het in onze ogen misschien heel primitief is zijn de mensen er daar blij mee.

Follow the author: sannemolenaar
More contributions of WorldSupporter author: sannemolenaar
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]