Dag 6 in Zuid-Afrika! soepkeuken en naaiaterlier

De groep werd verdeeld in 2 groepen, een ging naar de ‘soepkeuken’ en de andere naar een ‘naaiaterlier’. Ik zat samen met Madelon, Britt, Simone, Chelsea, Manon, Anouk, Simone, Shawney, Sabine en Carmen bij de soepkeuken. Dit was een dikke tegenvaller, we hadden echt iets anders verwacht, een grote keuken met grote pannnen en groenten en messen enz, maar dit was niet het geval. Ook werd ons gezegd dat we voor 300 kinderen moesten koken maar er waren er maar ongeveer 20. De soepkeuken konden we niet echt een keuken noemen, het was meer een soort van oude carvan met 2 grote pannen en de roerlepels werden vervangen door houten planken. Dit is natuurlijk heel zielig en heftig om te zien dat ze nog niet een geld hebben een roerlepel. In plaats van te gaan koken moesten we de plantjes in de groetentuin water gaan geven en een paar bakjes eten opscheppen. Toen Chelsea en ik water gingen halen voor de plantjes zagen we gewoon een kindje poepen op het zand, heel zielig dat ze geen of een hele vieze wc’s hebben.Dit allemaal was zo klaar, we besloten om maar het spel weervolven te gaan doen.

Maar toen kwam Madelon met heel goed nieuws! We mochten nog voor 2 uurtjes naar het naaiaterlier! Daar waren de mensen ons dansend aan het begroeten, heel leuk! We hebben allemaal spelletjes met de Afrikanen gedaan zoals touwspringen en dat soort spelletjes. De 2 uur waren zo voorbij.

Opweg naar de grote supermarkt om eten in te slaan. Chips, chocolade, koekjes, ijsjes en nog veeel meer! We hadden een uur de tijd om rond te lopen in het winkelcentrum, er was ook een kfc dusja daar gingen Manon, Simone, Britt, Chelsea, Anouk en ik nog even een paar frietjes eten heerlijk^^
Terug in het hostel moetsen Cindy, Sabine en ik koken.. help! Maar gelukkig kwamen Sanne en Ezra ons helpen haha. We maakte rijst met kurry en bonen, niet echt mijn ding maarja ik moet het er maar mee doen.
Morgen Bobby Bear! –xx-

Follow the author: fleurengels
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]