Eerste publicatie op mijn reisblog

 

EERSTE DAGEN OP ANTILOPE PARK

22 juli 2014 - HarareZimbabwe

Zondagavond arriveerde ik in Antilope Park, maar nu pas tijd gevonden om mijn blog bij te werken. 

Het is hier echt geweldig, alle volunteers zijn zo aardig. Ik moet zelfs omschakelen naar het Nederlands tijdens het schrijven van deze blog want iedereen spreekt Engels met elkaar. Zondag ben ik samen met een Keniaanse jongen aangekomen op Harare en met hem doe ik nu de introductiedagen. 

De eerste paar dagen staan in het teken van het leren kennen van het project, wat is gebaseerd op een vierstappenplan voor het vrijlaten van leeuwen in het wild. The communityproject, waar ik bij zit, is georganiseerd om de lokale bevolking iets terug te geven voor het niet neerschieten van de leeuwen. Wat een belangrijk onderdeel van het project is, anders is al het werk met de leeuwen voor niks. 

Gisteren hebben we een film gezien met het idee achter het hele project en hadden we de 'snake induction', om kennis te maken met de slangen die zich hier bevinden opdat we weten wat we moeten doen als we er een tegen komen en op welke symptomen we moeten letten. In de namiddag hadden we de 'lion walk'. We gingen rondlopen met leeuwenbaby's van een aantal maanden oud om ze te laten wennen aan hun natuurlijke omgeving. Dat was echt gaaf, maar tegelijkertijd best eng om zo dicht bij ze te komen omdat ze over zo'n grote kracht beschikken. De eigenaar van Antilope Park had een aantal jaar geleden zijn arm verloren tijdens het wandelen met de leeuwen. 
's Avonds kwamen de andere twee Nederlandse meisjes die ook via travelunique geboekt hadden, dus dat is erg gezellig. Er zijn hier voornamelijk veel Belgen en mensen uit Noorwegen. 

Vandaag hadden we onze 'elephant induction' wat inhield dat we om 6.00 uur moesten opstaan om eerst de kooien van de olifanten schoon te maken, en ze naar het park te brengen. De olifanten zijn echt heel lief.Later mochten we ook op ze rijden, dat is echt heel gaaf! 

 

Follow the author: evavanzwieten
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: evavanzwieten
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]