Stichting En Mi Salsa zoekt een nieuwe secretaris

Vrijwilligersfunctie van ongeveer 4 uur per week

Stichting En Mi Salsa is opgericht om kansarme Maya-vrouwen en hun kinderen in Guatemala een betere toekomst te geven. Zij biedt hen sociale en economische kansen, die leiden tot het heft in eigen handen nemen en uiteindelijk zelfstandigheid.
Éen van onze projecten is de vrouwencooperatie Ut’z Bat’z in Chichicastenango. De cooperatie bestaat inmiddels uit 25 vrouwen die een zelfstandig bestaan opbouwen door middel van het maken van mooie handwerkproducten waar ze een eerlijke prijs voor ontvangen. Deze producten worden verkocht in een winkel op de markt van Chichicastenango, de webwinkel van de stichting en in Nederland op markten en evenementen.

Het laatste jaar heeft de stichting een metarmofose ondergaan: een nieuw bestuur met frisse en creatieve ideeën om fondsen te werven en nieuwe projecten te starten. We zijn alleen nog op zoek naar een secretaris...heb jij misschien zin om ons team te versterken?

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Notuleren tijdens de vergadering en het schrijven van een verslag na afloop van de vergadering.
  • Beheer van het adressenbestand/beeldbestand (foto´s/video).
  • Coördinatie van PR en externe communicatie
  • Het schrijven van teksten voor op de website, facebook en overige social media.

Het betreft ongeveer 6 vergaderingen per jaar die, vanwege de reisafstand van sommige bestuursleden en andere werkzaamheden, meestal overdag in het weekend worden gehouden. Buiten de vergaderingen kost het telkens een paar uur om de notulen uit te werken. Deze functie is dus uitermate geschikt voor mensen die niet veel tijd beschikbaar hebben, maar toch graag betrokken zijn bij een positief initiatief en zo ervaring op kunnen doen binnen een jonge groeiende stichting.

Lijkt het je leuk of heb je misschien nog vragen?

Neem dan contact op met Francien Wouters 06-38226308 of Karin Tolsma 06-48647079 of stuur ons een mailtje. We zijn ook te vinden op facebook onder ‘En Mi Salsa’.

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1402