Wol tegen wapens

Oké, toegegeven: het waren een héleboel steken, om dat lapje van één meter te breien met naalddikte 3.5 (ze hadden niks anders bij de kringloop!), maar het is gelukt! Tot het allerlaatste moment heb ik doorgebreid en op de dag van de deadline heb ik onze twee meter wol (ook mijn zus heb ik tot actie verleid!) ingeleverd bij het Vredesbureau in Eindhoven. Op 9 augustus heeft actie daadwerkelijk plaatsgevonden in Engeland en 'Wool Against Weapons' was een enorm succes!

In Nederland werden maarliefst 503 roze vredessjaals vervaardigd, resulterende in een halve kilometer sjaal. Uiteindelijk was er zelfs veel meer dan de gewenste 11 km sjaal aanwezig op de demonstratie in Engeland, waar de Amerikaanse atoombomaanval op de Japanse stad Nagasaki (1945) werd herdacht. Deze actie 'Wool Against Weapons' is onderdeel van een veel grotere campagne om druk uit te oefenen op Britse regering tegen de plannen om het Trident Atoomwapenprogramma te moderniseren voor £ 80 miljard.

Er was geen tijd te verliezen, dus nam ik mijn breiwerk mee naar de universiteit, in de trein en naar verjaardagsfeestjes. Ook mijn tantes en oma voelen zich nu trotse vredesdemonstranten, want zij hebben me in de dagen voor de deadline nog flink geholpen! Naast de absolute noodzaak om me met mijn breiwerk in allerlei openbare gelegeheden te vertonen, aangezien het anders nooit af zou krijgen, was dat trouwens ook juist ontzettend leuk. Het heeft een aantal heel interessante gesprekken opgeleverd, die helaas dan ruw werden doorbroken doordat iemand uit- of over moest stappen. De vele positieve reacties zorgden ervoor dat ik mijn blik op oneindig kon zetten en gestaagd doorging met breien. Allen daarvoor hartelijk dank! :)

Meer informatie: www.omslag.nl/woltegenwapens/index.html#28juli

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: AnnaVanderveen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: AnnaVanderveen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wat geweldig dat je hieraan

Wat geweldig dat je hieraan meegedaan hebt zeg! En wat een bijzondere actie, jammer dat ik er niet eerder iets over heb gelezen, anders had ik ook graag mee willen doen ;-)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2