Ebola is de ziekte van de arme landen

Dit artikel kwam ik tegen op Nu.nl en wil ik graag met jullie delen om jullie te laten inzien hoe egostisch de westerse landen operenen ten opzicht van zulke ziektes. 

Ebola is ziekte van armen in arme landen'

Het is duidelijk dat de farmaceutische industrie onvoldoende heeft ''geanticipeerd'' op de huidige ebola-uitbraak. De ziekte kan nog niet worden behandeld. 

Foto:  AFP

Voldoende onderzoek zou echter een behandeling hebben kunnen opleveren.

Dit zegt plaatsvervangend directeur-generaal Marie-Paule Kieny van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zaterdag in een interview met de Franse krant Libération. Volgens de Franse arts is er zo weinig onderzoek gedaan, omdat ebola een ''ziekte van arme mensen in arme landen'' is.Zij wijst erop dat in Europa ook medicijnen tegen zeldzame ziektes worden ontwikkeld, omdat die door zorgverzekeraars betaald worden. ''Dit is het falen van een samenleving die gebaseerd is op de markt, op geld en winst'', aldus Kieny.

Angst

Volgens de officiële WHO-statistieken heeft ebola de afgelopen weken 1.069 mensenlevens geëist in West-Afrika, maar het kunnen er veel meer zijn.

Volgens Kieny hebben Liberia, Sierra Leone en Guinee nu vooral buitenlandse artsen en verplegers nodig die komen helpen bij de behandeling van de zieken. Het plaatselijke personeel is uitgeput en bang.

Ook moeten er schone plekken komen waar de zieken kunnen worden opgevangen. Mensen die zijn geïnfecteerd met ebola gaan anders liever naar huis dan naar een vies 'sterfhuis'. Als ze dat doen, verspreidt de ziekte zich sneller.

http://www.nu.nl/buitenland/3853897/ebola-ziekte-van-armen-in-arme-landen.html

 

Follow the author: AnnemiekArts
More contributions of WorldSupporter author: AnnemiekArts
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]