Blogpost #2

Eeeeeeen als je je dan eindelijk hebt aangemeld voor een vrijwilligerswerkvakantie, dan is dat natuurlijk super spannend! Toch staat er waarschijnlijk nog een zware klus voor je deur: het geld bij elkaar halen. Bij de een betalen de ouders alles, bij de ander is het half-half, en bij de ander niks. Indien je wat geld bij elkaar moet halen, hieronder wat tips:

 

1. Ben je een beetje creatief? Probeer een muffin-verkoop-actie of een ansichtkaarten-verkoopactie-. Pluspunt: veel mensen vinden het 'schattig' en dragen graag bij aan jouw actie dmv jouw mooie creatie. Minpunt: het kost meestal heel veel werk om het te maken, en het verkopen ervan kost ook veel tijd. Tip: als je dan toch voor deze methode kiest...van deur tot deur gaan is veeeel vermoeiender dan voor een winkelcentrum of parkje gaan staan.

2. Voor zij die het wat groter willen aanpakken: organiseer een sponsorloop of benefietconcert in samenwerking met je school, sportclub, padvinderij, of zelfs je oude basisschool! Pluspunt: brengt meestal in 1 keer veel geld op. Minpunt: zit organisatorisch veel werk en verantwoordelijkheid in. Tip voor als je het dan toch gaat doen: zorg dat je super georganiseerd te werk gaat en een strak plan hebt klaarliggen nog voordat je uberhaupt met de uitvoering ervan begint. Zorg bovendien dat jouw evenement veel bekendheid krijgt! (Denk dus aan facebook, twitter, e-mail, zelfgemaakte posters, mededelingen op leerlingenbord, schoolkrant, etc.)

 

3. Bijna jarig? Vraag dit jaar in plaats van cadeautjes een bijdrage aan jouw mooie reis (ook zeker aan jouw vrienden)! Hetzelfde geldt voor mooie rapporten, medailles, onderscheidingen....vooral alles aan opa en oma laten zien! ;)
 

4. Plan iets groots voor Koningsdag! Hou een grote verkoopactie van whatever you like. Ben je creatief? Gooi dat dan in de strijd (armbandjes, pannekoeken, ansichtkaarten, sieraden, etc.) Zo niet? Vraag tweedehands spullen aan bijvoorbeeld je opa en oma om te verkopen. Als alles mislukt kan je jezelf altijd nog opofferen door mensen voor 1 euro een natte spons op je te laten gooien :p

5. Denk aan de Christelijke feestdagen. Verkoop mooie kerstansichtkaarten in december, verkoop zakjes met paaseitjes voor Pasen, en verkoop mooie muffins met Pinksteren. Of whatever. Maar probeer ermee te gaan.

6. Wereldsupporter! Heel behulpzaam voor na je reis :)

Ik hoop dat je aan bovenstaande tips iets hebt, en vergeet niet om er altijd bij te vermelden dat het voor vrijwilligerswerk is! Succes!

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: saraii
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
636