Dit is voor mij nou echt inspirerend

Afgelopen twee maanden heb ik vrijwilligerswerk gedaan vlakbij Zomba, Malawi. Daar heb ik van het geld dat ik opgehaald heb voordat ik vertrok heel veel kunnen doen. Een van die dingen is dat de kinderen van de twee weesschooltjes, in totaal meer dan 120 kinderen, vanaf de laatste week september tot eind december iedere dag een bord pap zullen krijgen.
De foto die ik gekozen heb, mijn inspirerende foto, is een foto die ik gemaakt heb op de eerste dag dat we de kinderen pap gaven. De kinderen in dit ene schooltje waren stil (!) voor de eerste keer dat ik daar was. Meer dan 100 kinderen, stil! Dit meisje zit heerlijk te genietn van het bordje pap. Dit laat mij nadenken over datgene wat ik in Malawi bijgedragen heb en laat mij ook nadenken over dat wat ik in Nederland zie. Het laat mij beseffen dat we nog veel kunnen leren van die Malawianen, ook al denken wij dat wij alles al hebben. Dat is zeker niet zo.. Wij in Nederland zijn veel minder ontwikkeld dan Malawianen, want de dankbaarheid die ik de afgelopen weken van die kinderen gemerkt heb, heb ik in Nederland nog nooit ervaren.

De inspiratie die ik dus uit deze foto haal is dankbaar zijn voor datgene wat wij in Nederland hebben en genieten van ieder moment dat ik leef!

Image
Follow the author: Veerle Veth
More contributions of WorldSupporter author: Veerle Veth
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wow

Wat een prachtige foto en verhaal! Echt heel inspirerend inderdaad. :) Echt fantastische wat een beetje geld gedaan krijgt als je het maar goed besteed. Daar zijn gewoon geen woorden voor.

Bedankt voor de reactie. Het

Bedankt voor de reactie. Het is echt niet te geloven dat we meer dan 120 kinderen één dag pap kunnen geven voor omgerekend ongeveer 3 euro! Ik denk er nog heel vaak aan en hoop echt dat volgende vrijwilligers ook geld willen geven voor pap voor de kinderen.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2