Onderwijs in Malawi

Aan het onderwijs in Malawi hebben we erg veelt tijd besteed.

Onderwijs is natuurlijk erg belangrijk, het is de basis voor een welvarend land!

Er zijn veel projecten die daarom dit aspect sterk naar voren brengen.

We hebben bijvoorbeeld les gegeven aan jonge kinderen.

Dat was erg leuk om te doen, we hadden kaartjes gemaakt met Engelse woordjes en kaartjes met plaatjes en zo konden de kinderen simpele woordjes leren.

 

Naast dat gingen we ook naar een middelbare school heen, toen we daaraan kwamen werden we hartelijk welkom geheten en kregen we een rondleiding door het hele terrein. Daarna gingen we wat eten in de grote aula. We konden aan leerlingen van die school vragen stellen over Malawi en zij konden vragen stellen over Nederland.

 

Ik merkte vanaf het begin dat we bij de middelbare school aankwamen al hoe gemotiveerd deze leerlingen zijn, heel erg enthousiast en ze stelde constant vragen. Dit was wel confronterend om te zien, omdat in Nederland leerlingen vaak school niet belangrijk vinden en daarom niet hun best doen. En voor deze leerlingen kan het de redding zijn uit de armoede.

 

Je merkt ook dat veel kinderen in Malawi al weten wat ze later willen worden, al zal dat niet voor iedereen uitkomen. Simpelweg omdat hun ouders niet genoeg geld hebben om hun kinderen naar school te sturen. Een van de belangrijkste Milleniumdoelen zijn dan ook om te zorgen dat in 2015 alle jongens en meisjes naar school gaan!

Follow the author: Karlijnstokkers
More contributions of WorldSupporter author: Karlijnstokkers:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
574