Join the pipe!

Een flesje water is iets wat ik bijna altijd bij me heb, zeker met dit warme weer. Tijden lang heb ik wegwerp exemplaren gebruikt, en kocht ik onnodig vaak een nieuw flesje. Maar nu niet meer. Ik ben overgestapt op mijn join the pipe flesje, wat ik altijd in mijn tas heb zitten.

Join the pipe is een organisatie die mensen wereldwijd kraanwater wil laten drinken. Ze verkopen leuke waterflesjes in de vorm van een waterleiding, een deel hiervan gaat naar drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Daarnaast is kraanwater ook een stuk beter voor het milieu. Je bespaart veel plastic en je vermindert de CO2-uitstoot, want je flesje water hoeft niet van A naar B gebracht te worden. 

Join the pipe plaatst ook tappunten, zowel in ontwikkelingslanden als in Nederland. Hier kun jij je flesje weer vulllen en zo krijgen meer mensen toegang tot schoon drinkwater. Daarnaast werken ze ook samen met restaurants en festivals. Zij serveren kraanwater uit de join the pipe glazen. Voor elk restaurant of festival wat zich aansluit, wordt er een waterpomp geplaatst in een ontwikkelingsland.

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de voordelen van kraanwater, het is ook een stuk goedkoper dan bronwater. Je kunt je flesje immers gratis bijvullen. En als iedereen overstapt, wordt er genoeg bespaard om de hele wereld van schoon drinkwater te voorzien. Er wordt namelijk per jaar $100 miljard uitgegeven aan bronwater, terwijl het $15 miljard kost om het aantal mensen zonder toegang tot schoon drinkwater te halveren.

Kortom join the pipe, drink kraanwater en doneer wat je uitspaart!

httppublic://blog/nl_0.pngjoin-the-pipe.org/nl

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Elske
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
637